Rusia ar fi aruncat o bombă într-o zonă rezidențială din Zaporojie, în timp ce oamenii primeau ajutor umanitar. Sunt morți și răniți
Full Article 2 minutes read

Rusia ar fi aruncat o bombă într-o zonă rezidențială din Zaporojie, în timp ce oamenii primeau ajutor umanitar. Sunt morți și răniți

Cel puțin patru oameni au murit, iar alți 11 au fost răniți, după ce forțele armate ruse ar fi aruncat o bombă aeriană ghidată într-o zonă rezidențială din orașul Orekhov, regiunea Zaporojie. Autoritățile din regiune susțin că bomba a căzut în timp ce oamenii primeau ajutor umanitar. Poliția regională avertizează că sub dărâmături s-ar putea afla mai multe victime, scrie Ukrainskaia Pravda.

„Rașiștii” au comis o crimă de război în prima linie din Orekhov – au lovit cu o bombă aeriană ghidată în timpul acordării de ajutor umanitar într-o zonă rezidențială. Patru persoane au murit pe loc: femei de 43, 45, 47 de ani și un bărbat de 47 de ani”, a anunțat guvernatorul regiunii, Iurii Malashko.

Bomba a fost lansată pe 9 iulie, în timp ce oamenii au venit la o școală din orașul  Orekhov pentru ajutor umanitar – hrană și produse de bază, anunță Poliția din regiune. Conform sursei, alți 11 localnici au fost internați în spital, după ce au fost răniți în urma atacului.

„O bombă aeriană a distrus aproape complet clădirea. În urma exploziei, patru cetățeni au fost uciși, încă unsprezece au fost răniți. Mai mulți oameni, care se aflau pe stradă sau în interiorul clădirii, se aflau sub dărâmături. Au fost avariate clădiri și alte obiecte și infrastructura civilă situată în apropierea epicentrului exploziei”, anunță oamenii legii.

Polițiștii au adăugat că eforturile de salvare continuă și pe 10 iulie, pentru că ar putea fi încă oameni sub dărâmături.

Precizăm că Rusia nu a comentat, deocamdată, nici atacul, nici acuzațiile Ucrainei.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: