Rusia: Bărbații reținuți la protestele împotriva mobilizării au primit citații de încorporare
Full Article 2 minutes read

Rusia: Bărbații reținuți la protestele împotriva mobilizării au primit citații de încorporare

La Moscova, în mai multe secții de poliție, protestatari care au fost reținuți în urmă cu o zi la mitingul împotriva mobilizării rezerviștilor au primit citații la birourile de înregistrare și înrolare militară, potrivit agentstvonews.

Citațiile au fost înmânate deținuților de la departamentele de poliție din zonele Sokolinaya Gora, Liublino, Izmailovo, Iujnoie Tushino, Gagarinskoie și Vernadski Prospekt. Un membru al partidului Yabloko, Kirill Goncharov, a publicat o citație, care a fost înmânată unuia dintre protestatarii din departamentul de poliție din districtul Mozhaisk.

Soția unuia dintre cei reținuți la Departamentul de Afaceri Interne din districtul Sokolinaia Gora a declarat pentru Mediazona că un comisar militar i-a înmânat personal citația pentru soțul ei.

„Au filmat cum i-au înmânat o citație și i-au spus că nu poate decât să o accepte, deoarece este cetățean al Federației Ruse și este obligat să se prezinte mâine la comisariat”, a declarat aceasta, pentru ONG-ul care militează pentru drepturile omului OVD-Info.

Un bărbat în haine civile a venit la secția de poliție din cartierul Marfino, spunând că va înmâna citații. Nu se precizează dacă, în cele din urmă, unul dintre cei reținuți acolo a primit obligația de a se prezenta la biroul de înregistrare și înrolare militară. Potrivit activiștilor pentru drepturile omului, cel puțin unul dintre deținuți a fost amenințat cu un dosar penal din cauza refuzului de a semna citația.

Somații au fost înmânate și la secția de poliție nr. 8 din Voronej, unde au fost duși protestatarii, relatează OVD-Info .
Pe 21 septembrie, președintele rus Vladimir Putin a anunțat mobilizare parțială în Rusia în țară. După aceea, au avut loc proteste în mai multe regiuni.

Potrivit OVD-Info, până în dimineața zilei de 22 septembrie, peste 1.313 persoane fuseseră reținute în 38 de orașe din Rusia. Cei mai mulți reținuți se aflau în Sankt Petersburg (478 de persoane) și Moscova (536 de persoane).


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: