Rușii sunt avertizați: Incendierile comisariatelor militare se vor considera acte de terorism și sabotaj
Full Article 2 minutes read

Rușii sunt avertizați: Incendierile comisariatelor militare se vor considera acte de terorism și sabotaj

Incendierea centrelor de recrutare militară din Rusia se va considera acte de terorism și sabotaj. Precizările au fost făcute de Procuratura Generală și Ministerul Afacerilor Interne al Federației Ruse, scrie Vajnîie Istorii. 

Pe 8 august, Ministerul rus al Afacerilor Interne și Procuratura Generală a Rusiei, cu o diferență de 8 minute, au publicat o declarație cu privire la incendierile centrelor de recrutare militară. Ministerul i-a avertizat pe ruși că atacurile asupra obiectelor militare sau de importanță strategică „se califică drept sabotaj sau act terorist”. Și Procuratura a declarat că „incendierea comisariatelor militare poate fi calificată ca act terorist sau sabotaj”.

Potrivit ambelor instituții, încercările frecvente din ultimul timp de incendiere a comisariatelor militare sunt asociate cu acțiunile escrocilor telefonici, aflați în Ucraina. Ministerul a declarat că cele mai multe victime sunt persoane în vârstă.

Potrivit sursei, majoritatea celor care au încercat că incendieze centrele militare au spus că au fost forțați să dea foc de oamenii care-i sunau la telefon și se prezentau drept colaboratori ai poliției sau FSB.

Mediazona a scris că, până pe 27 iulie, au fost deschise cel puțin 41 de dosare sub acuzația de terorism și unul – pentru sabotaj. În total sunt 82 dosare de învinuire cu privire la cazurile de incendiere.

În total, până la 27 iulie, se cunoștea despre 113 cazuri de incendiere a centrelor de recrutare militară.

***

În decembrie 2022, un cuplu de pensionari ruși a fost arestat după ce bărbatul a încercat să dea foc unui comisariat militar, în timp ce soția sa filma întregul proces. Iar în aprilie 2023, doi polițiști din Rusia au fost condamnați la 19 ani de închisoare pentru incendierea comisariatului militar din orașul Baikal.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: