S-a „îmbogățit” în 2 zile cu aproape 1 milion de lei. Pedeapsa primită de un tânăr implicat în schema „accident rutier”
Full Article 2 minutes read

S-a „îmbogățit” în 2 zile cu aproape 1 milion de lei. Pedeapsa primită de un tânăr implicat în schema „accident rutier”

Un tânăr în vârstă de 25 de ani, originar din Ucraina, a fost recunoscut vinovat de escrocherie, cu cauzarea daunelor în proporții considerabile. Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, l-a condamnat la 7 ani de închisoare. Inculpatul urmează să achite și o amendă, în mărime de 2 500 unități convenționale, echivalentul a 125 000 lei, anunță Procuratura Generală. 

Potrivit învinuirii, bărbatul a comis o serie de infracțiuni în luna octombrie 2023. În schema infracțională au fost implicate și alte persoane, anunță Procuratura. Potrivit sursei, acestea sunt „în curs identificare”.

Mai exact, în seara de 17 octombrie 2023, instanța a stabilit că inculpatul și complicii săi au contactat telefonic o femeie și prin inducerea în eroare a acesteia, și anume, comunicându-i informația eronată că nora acesteia s-ar face vinovată de comiterea unui accident rutier soldat cu victime, sub pretextul achitării prejudiciului persoanelor ce ar fi suferit în rezultatul acestui presupus accident rutier, i-au solicitat transmiterea imediată a unei sume de bani. Tot atunci, la adresa domiciliului victimei s-a prezentat inculpatul, care a primit de la ultima 20 000 euro, 700 dolari SUA, bani care conform cursului oficial al BNM constituie 405 456 lei.

A doua zi, inculpatul a sustras de la o altă victimă, prin intermediul aceleiași scheme, încă 100 000 lei.

Spre seară, a contactat o a treia victimă de la care a mai sustras 20 000 euro, echivalentul a 362 968 lei.

Bărbatul a pledat nevinovat.

PG anunță că sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel în termen de 15 zile la Curtea de Apel Chișinău.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: