S-a îndeplinit „visul” lui Putin? Șoigu i-a spus că a armata rusă a „eliberat” republica separatistă Lugansk
Full Article 2 minutes read

S-a îndeplinit „visul” lui Putin? Șoigu i-a spus că a armata rusă a „eliberat” republica separatistă Lugansk

Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, i-a spus președintelui rus Vladimir Putin că „Republica Populară Lugansk”, a fost „eliberată”, scrie Tass.

„Astăzi, 3 iulie 2022, ministrul rus al Apărării, general al armatei, Serghei Şoigu, a raportat comandantului suprem al Forţelor Armate ale Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, despre eliberarea Republicii Populare Lugansk”, a spus ministerul într-un comunicat.

Potrivit sursei citate, militarii ruși și „miliția” din Lugansk au preluat controlul deplin asupra orașului Lisiciansk și asupra unor așezări din apropiere. Cele mai mari sunt Belogorovka, Belaia Gora, Novodruzhesk și Maloryazantsevo. „Suprafața totală a teritoriilor eliberate în ultimele 24 de ore a fost de 182 de kilometri pătrați”, a subliniat Ministerul rus al Apărării.

Între timp, presa ucraineană a scris în această dimineață că armata rusă continuă să avanseze și să câștige un punct de sprijin în regiunea Lisiceansk. Clădirile administrative ale orașului au fost complet distruse, a declarat șeful Administrației Militare Regionale Lugansk, Serghei Gaidai.

Ocupanții probabil și-au aruncat toate forțele la Lisiciansk. Au atacat orașul cu tactici inexplicabil de crude. Așadar, dacă în Severodonețk au mai rămas case și clădiri administrative în timpul unei luni de lupte de stradă, atunci în Lisiciansk, într-un scurt timp, aceleași clădiri administrative au fost complet distruse”, a spus Gaidai.

Reamintim că Putin a anunțat pe 24 februarie începerea unei „operațiuni militare speciale în Ucraina” de „denazificare și demilitarizare” a Ucrainei.

 

 

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: