„Să plece benevol”. Serviciul Vamal a demarat o investigație internă cu privire la cei trei angajați, reținuți pentru corupție
Full Article 1 minutes read

„Să plece benevol”. Serviciul Vamal a demarat o investigație internă cu privire la cei trei angajați, reținuți pentru corupție

Serviciul Vamal a informat pe 21 decembrie că a fost demarată o investigație internă și că instituția acordă întregul suport organelor competente în vederea elucidării tuturor circumstanțelor și atragerii la răspundere a celor trei angajați reținuți pentru corupție. 

Reprezentanții Serviciului Vamal menționează că promovarea integrității și combaterea corupției în rândurile funcționarilor vamali reprezintă o prioritate pentru instituție.

„Dacă persoanele nu doresc să activeze cinstit, corect și onest în cadrul instituției, atunci să plece benevol, deoarece vor fi depuse eforturi suplimentare și va fi intensificată conlucrare cu instituțiile de resort, în scopul identificării și contracarării situațiilor de corupție din cadrul Serviciului Vamal”, se arată într-un comunicat emis de instituție.

Amintim că șefa-interimară a Postului Vamal Chișinău, un șef din cadrul Biroului Vamal Chișinău, un inspector principal și un broker vamal au fost reținuți în dimineața de 21 decembrie în cadrul unor cauze penale, pornite pe fapte de corupere. Aceștia sunt bănuiți că ar fi pretins și primit mijloace financiare de la agenți economici pentru a organiza diminuarea valorii pentru mărfurile introduse în Republica Moldova.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: