„Să spunem că suntem europeni”. Maia Sandu cheamă moldovenii în stradă pe 21 mai
Full Article 2 minutes read

„Să spunem că suntem europeni”. Maia Sandu cheamă moldovenii în stradă pe 21 mai

Președinta Maia Sandu a anunțat că convoacă Adunarea Națională „Moldova Eurpeană”. Evenimentul va avea loc, pe 21 mai, la ora 11:00, în Piața Marii Adunări Naționale (PMAN).

În cadrul adresării către popor, din 10 aprilie, Maia Sandu a declarat că Adunarea are menirea de a spune lumii că „suntem europeni și asta este calea aleasă de noi”.

”Să dăm răspuns celor care întreabă ce vor moldovenii. Un răspuns răspicat și clar. Să se audă vocea noastră, a celor mulți, vocea poporului nostru. Adunarea Națională „Moldova Europeană” va fi organizată la 21 mai, în Piața Marii Adunări Naționale. Vocea fiecăruia va cimenta calea noastră europeană”, a declarat aceasta.

Șefa statului a îndemnat cetățenii Republicii Moldova să participe la eveniment pentru a spune că moldovenii „vor pace și vor ca Uniunea Europeană să fie la ei acasă”.

„Voi discuta în perioada imediat următoare cu forțele politice pro-europene, cu societatea civilă, mediul academic, cu personalitățile țării noastre detalii legate de acest eveniment, dar în primul rând am vrut să mă adresez direct oamenilor. Chiar dacă avem anumite supărări, chiar dacă uneori avem păreri diferite, acum nu e momentul de ceartă și dezbinare. Acum e momentul să ne unim și să devenim împreună parte a familiei europene. Vin cu acest îndemn, pentru că în momentele cruciale deciziile mari nu se iau doar de politicieni. Deciziile mari se iau de oameni în Piața Marii Adunări Naționale”, a menționat ea.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: