(DOC) Aprobat de Guvern: angajații sistemului medical vor primi salarii mai mari
Full Article 2 minutes read

(DOC) Aprobat de Guvern: angajații sistemului medical vor primi salarii mai mari

Salariile angajaților din domeniul medical vor fi majorate cu 10% din 1 octombrie. Un proiect de hotărâre pentru modificarea regulamentului privind salarizarea angajaților din instituțiile medico-sanitare publice încadrate în sistemul asigurărilor obligatorii de asistență medicală, a fost aprobat astăzi, 19 octombrie, în  cadrul ședinței de Guvern. 

Din 1 octombrie 2022, va fi majorat cu 10 la sută salariile de funcție ale personalului medical cu studii superioare, personalului medical mediu, personalului medical inferior, personalului administrativ-gospodăresc și personalului de conducere din instituțiile medico-sanitare publice încadrate în sistemul asigurărilor obligatorii de asistență medicală.

Astfel, medicii de familie cu o vechime în specialitate de până la 10 ani vor ridica un salariu de 12 610 lei, cu vechimea de 10 la 20 ani  – 13780 lei și mai mare de 20 ani – 14850 de lei.

Medicii din asistența medicală urgentă prespitalicească cu o vechime în specialitate de până la 10 ani vor primi un salariu lunar de 10 070 lei, de 10 la 20 ani – 11 070 de lei și mai mare de 20 ani – 12 110 de lei.

Personal medical cu studii profesional-tehnice de specialitate, cum ar asistenții medicali ai medicilor medicină de familie, asistenți medicali din asistența medicală urgentă prespitalicească, asistenți medicali comunitari cu o vechime în specialitate de până la 10 ani va ridica, din 1 octombrie, un salariu de 7 460 de lei, de 10 la 20 ani – 8 130 de lei și mai mare de 20 ani – 8 820 lei.

Cheltuielile necesare aferente majorărilor salariilor de funcții propuse în proiect se estimează la circa 72 152,1 mii lei lunar, sau pentru ultimele 3 luni ale anului 2022 la circa 216 456,2 mii lei.

Proiectul a fost aprobat unanim astăzi, 19 octombrie, în cadrul ședinței de Guvern, care se desfășoară în orașul Ungheni. 

Pe 1 septembrie 2022, salariile de funcție ale angajaților din instituțiile bugetare ale sistemului de sănătate au fost majorate cu 5,5%.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: