Sandu, premiată de România cu 30 de mii de euro, pentru promovarea valorilor europene: O rază de soare într-o Europă care se confruntă cu crize
Full Article 2 minutes read

Sandu, premiată de România cu 30 de mii de euro, pentru promovarea valorilor europene: O rază de soare într-o Europă care se confruntă cu crize

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, este prima laureată a Premiului Timișoara pentru Valori Europene. Acesta este acordat de municipiul Timișoara din România și a fost instituit în anul 2023. Premiul vine însoțit de 30.000 de euro, fiind susținut de mai multe companii private, scrie publicația rfi.ro.

„Vocea europeană a Maiei Sandu reușește să se audă clar și tare atât acasă, cât și în toate capitalele internaționale. A inițiat un amplu proces de reformă și de promovare diplomatică. (…) De fiecare dată, a vorbit sincer cetățenilor, explicând că procesul prin care Moldova va deveni parte din UE nu este unul ușor, dar este unul necesar, care va asigura pace și prosperitate Moldovei. Capacitățile sale de comunicare politică, cu un stil uman, limpede și încărcat cu valori, sunt impresionante și o rază de soare într-o Europă care se confruntă cu o acută criză de încredere”, a transmis juriul, potrivit sursei citate.

Potrivit RFI, Premiul Timișoara pentru Valori Europene este la prima ediție, fiind înființat anul acesta de Municipiul Timișoara, printr-o hotărâre de consiliu local votată în unanimitate. Distincția  onorează personalități recunoscute pe plan internațional care, cu determinare, curaj și creativitate, promovează sau apără valorile europene.

Președinta țării este așteptată la Timișoara în perioada 12-13 ianuarie 2024, pentru a primi această distincție. Invitația a fost lansată de primarul municipalității, Dominic Fritz.

Amintim că Consiliul European a votat în unanimitate, pe 14 decembrie, pentru demararea negocierilor de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: