Seminar privind reflectarea în mass-media a subiectelor despre grupurile social-vulnerabile
Full Article 2 minutes read

Seminar privind reflectarea în mass-media a subiectelor despre grupurile social-vulnerabile

Moldova-Institut Leipzig (MIL) în colaborare cu NewsMaker organizează în acest an un seminar privind reflectarea în mass-media a subiectelor despre grupurile social-vulnerabile. Evenimentul va avea loc la Chișinău, pe 12 și 13 decembrie. Proiectul este destinat studenților Facultății de Jurnalism, reprezentanților ONG-urilor din domeniul mass-media (active în societate) și jurnaliștilor din Republica Moldova, care reflectă subiecte legate de grupurile social-vulnerabile.
În cadrul seminarului, participanții vor face schimb de opinii cu colegii și experții din Germania cu privire la experiența lor în situații de mari schimbări sociale. De asemenea, participanții vor căuta răspunsuri la întrebările: cum sunt reflectate grupurile social-vulnerabile în mass-media? Sunt prezentate echilibrat minoritățile etnice? Cum să prezentăm în mass-media subiectele legate de oamenii în etate din Moldova, care nu au acces la diverse servicii? În ce context este reflectată discriminarea/marginalizarea femeilor și a persoanelor cu posibilități limitate? Cum reacționează la publicații cei discriminați sau care se simt discriminați? Ce poate fi întreprins în societate pentru a proteja grupurile social-vulnerabile?
Scopul proiectului este de a instrui jurnaliștii despre felul cum pot contribui pozitiv la integrarea socială, fără să polarizeze societatea și să contribuie la incitarea ostilității și urii între grupurile etnice și lingvistice. De asemenea, participanții vor afla cum pot evita ca în articolele lor să se strecoare stereotipurile, clișeele și etichetările.
Evenimentul este finanțat din sursele Ministerului Federal al Afacerilor Externe în cadrul programului „Dezvoltarea cooperării cu societatea civilă în țările Parteneriatului Estic și Rusia”. Cheltuielile pentru cazarea și alimentarea participanților (mic-dejun, prânz, cină), precum și pentru programul de excursii vor fi suportate de organizatori. De asemenea, cheltuielile de transport vor fi rambursate în mărimea costurilor reale, la sosire la Chișinău.

Pentru a vă înscrie la seminar, vă rugăm să expediați un dosar care să conțină CV-ul tabelar complet și o scrisoare de motivare la adresa electronică [email protected]. Data limită de depunere a dosarelor este 26 noiembrie 2019.

Selecția va fi realizată până la sfârșitul lunii noiembrie.
x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: