Serebrian a vorbit cu ambasadorul SUA despre legea privind separatismul și interacțiunea Chișinăului cu Tiraspolul
Full Article 2 minutes read

Serebrian a vorbit cu ambasadorul SUA despre legea privind separatismul și interacțiunea Chișinăului cu Tiraspolul

Vicepremierul pentru reintegrare Oleg Serebrian a avut o întrevedere cu ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Chișinău, Kent Logsdon. Potrivit Biroului politici de reintegrare, oficialii au abordat situația regională în contextul arhitecturii de securitate curente. 

Biroul declară că o atenție aparte s-a acordat dinamicii curente a interacțiunii dintre Chișinău și Tiraspol, măsurile pozitive realizate de către autoritățile constituționale în raport cu locuitorii de pe ambele maluri ale Nistrului.

Vicepremierul pentru reintegrare a accentuat că atât politicile de reintegrare a țării cât și mecanismele agreate în negocieri trebuie să conducă la reglementarea pașnică și definitivă a conflictului transnistrean, cu demilitarizarea în paralel a regiunii, restabilirea controlului din partea autorităților constituționale și completarea reformelor structurale pe întreg teritoriul țării.

Referitor la amendamentele recent operate privind incriminarea separatismului în legislația Republicii Moldova s-a accentuat că acestea nu vor afecta procesul de negocieri și persoanele de bună-credință, ci au menirea de a preveni și combate amenințările la adresa suveranității și integrității teritoriale a țării.

***

Amintim că pe 2 februarie, la Chișinău a fost adoptată în lectură finală legea cu privire la separatism. Așa-numitul Minister de Externe al Transnistriei a calificat drept „un act de agresiune” adoptarea proiectului despre Legea privind separatismul. Într-un comunicat publicat pe 2 februarie „MAE” transnistrean a declarat că responsabilitate pentru escaladarea tensiunii dintre Tiraspol și Chișinău revine părții moldovenești.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: