Marcela Paladi/Facebook

Șoferul care a accidentat-o pe Marcela Paladi, fata rămasă fără picioare, și-a aflat sentința

Sentința în privința lui Gheorghe Begu, șoferul automobilului care se face vinovat de producerea accidentului de pe Viaduct, în urma căruia Marcela Paladi a rămas fără picioare, a fost pronuțată. Magistrații Jucătoriei Chișinău, sediul Buiucani, l-au condamnat la 2 ani de închisoare executare în penitenciar tip deschis, 1,5 ani suspendat condiționat pe un termen de probă de 3 ani.

Totodată, instanța de judecată a dispus anularea dreptului de a conduce în privința lui Gheorghe Begu.

Decizia a fost pronunțată în absența inculpatului, care a lipsit de la ședința de judecată. Astfel, Gheorghe Begu urmează să fie reținut de poliție și escortat în penitenciar.

După finalizarea ședinței de judecată, avocatul Marcelei Paladi, Călin Melinteanu, a declarat că urmează să discute cu clienta sa pentru a decide dacă vor contesta sentința la Curtea de Apel.

„Decizia instanței este legală, în primul rând și urmează să o respectăm. Referitor la suntem de acord sau nu cu soluția adoptată, urmează în rpimul rând să analizăm toate motivele și argumentele pe care instanța de judecată le-a indicat în sentința pronunțată. Respectiv, urmează să discutăm această poziție, și soluția inclusiv, cu clienta mea Marcela Paladi, și ulterior vom lua o decizie vis-a-vis de contestarea ei în ordine de apel”, a menționat apărătorul.

Amintim că, accidentul s-a produs în noaptea de 5 spre 6 februarie. Marcela Paladi era pasagera unei mașini accidentate în capitală. Aceasta a ieșit din autoturism pentru a plasa semnul de semnalizare, pentru a evita producerea unui alt accident. În acel moment, un BMW a lovit-o, tânăra fiind practic strivită între cele două autoturisme.

Rudele Marcelei susțin că șoferul care a accidentat-o nu a venit să o viziteze. Acesta l-ar fi contactat o singură dată pe tatăl Marcelei și s-a arătat gata să contribuie financiar la tratament, însă ulterior nu a mai luat legătura cu ei.

Șoferul care se face vinovat de producerea accidentului era la volanul unui BMW verde. Acesta se numește Gheorghe Begu, specialist în domeniul IT, care în trecut ar fi lucrat în SUA și în Italia. Iar în anii trecuți a fost manager de proiect la aceeași companie moldo-americană, la care a activat până la accidentul de pe viaduct și Marcela. Cu toate acestea, el nu se cunoștea cu victimele. În prezent, Begu activează la o altă companie specializată în IT.

În cadrul primei ședințe de judecată, Gheorghe Begu și-a recunoscut vina. Dosarul împotriva acestuia este examinat de Judecătoria Chișinău cu sediul Buiucani. Astfel, astăzi judecătorii au aprobat cererea avocatului Marcelei Paladi de a sechestra bunurile inculpatului, valoarea cărora constituie circa 1,2 milioane de lei.

***

Pe 14 februarie, Marcela a publicat pe pagina sa de Facebook un mesaj prin care roagă persoanele care au posibilitate să o ajute financiar pentru recuperare. Conturile unde puteți dona sunt AICI.

Pe 25 februarie, Marcela Paladi a fost externată din spital. Aceasta a publicat un mesaj pe pagina sa de Facebook.

„Încă o bătălie câștigată! Deși sunt abia la început de cale, iar drumul v-a fi anevoios, eu sunt gata de oricare luptă! După aproape 3 săptămâni, mă întorc acasă cu zâmbetul pe buze, cu speranța în suflet și mai puternică ca niciodată”, a scris aceasta.

Pe Marcela Paladi a anunțat că se află, împreună cu sora sa, în drum spre Germania. Acolo ea urmează să beneficieze de proteze de ultimă generație.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Le Figaro

Noua Caledonie, teritoriu francez, ar putea deveni stat. Însă nu va obține independență deplină

Susținătorii și opozanții independenței teritoriului francez de peste mări Noua Caledonie, situat pe un arhipelag din Oceanul Pacific, au semnat pe 12 iulie un acord privind crearea unui nou stat. Acordul prevede că Noua Caledonie va obține autonomie, dar nu și independență deplină față de Franța. Înainte ca documentul privind noul stat să intre în vigoare, acesta trebuie să fie aprobat de Parlamentul Franței și prin referendum în Noua Caledonie.

Potrivit ziarului Le Figaro, acordul prevede că Noua Caledonie va rămâne sub controlul Franței, dar va obține statutul de stat, consacrat în Constituția franceză. „Nu există analogii pentru un astfel de aranjament statal în lume”, notează publicația, adăugând că acordul va fi supus unui referendum, care va avea loc în 2026. Ulterior, în Noua Caledonie vor avea loc alegeri.

Acordul prevede că locuitorii Noii Caledonii vor avea dreptul la dublă cetățenie — caledoniană și franceză — însă cetățenia caledoniană va fi inseparabilă de cea franceză. Statul Noua Caledonie va primi competența de a-și construi în mod independent relațiile internaționale, iar Franța se angajează să ofere sprijin pentru dezvoltarea economică a noului stat.

În plus, acordul stabilește un plan de redresare a economiei insulei, care include, printre altele, reluarea și extinderea extracției și prelucrării nichelului — principala resursă naturală a teritoriului.

Conform DW, Franța a instaurat controlul asupra Noii Caledonii în anul 1853, iar în 1946 i-a acordat acestui teritoriu colonial statutul de posesiune franceză de peste mări. Noua Caledonie este al treilea cel mai important producător de nichel din lume, însă industria se află în stare de criză, iar unul din cinci locuitori ai teritoriului trăiește sub pragul sărăciei.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: