Spania: Vreme neobișnuit de caldă pentru luna mai. Temperaturile ajung la peste 40 de grade Celsius în unele regiuni
Full Article 2 minutes read

Spania: Vreme neobișnuit de caldă pentru luna mai. Temperaturile ajung la peste 40 de grade Celsius în unele regiuni

În unele regiuni din Spania s-au înregistrat temperaturi de peste 40 de grade Celsius, informează BBC, făcând trimitere la datele agenției meteorologice de stat „AEMET”. Potrivit acestei instituții, ar putea fi vorba de „unul dintre cele mai intense” valuri de căldură din ultimii ani.

Agenția a emis avertismente de căldură în 10 regiuni pentru sâmbătă, 21 mai. Cele mai afectate regiuni sunt Andaluzia în sud, Extremadura în sud-vest, Madrid și Castilla La Mancha în centru și Aragon în nord-est.

În acest context, Ministerul Sănătății din Spania le-a cerut locuitorilor să bea multă apă și să stea în locuri răcoroase atunci când este posibil. De asemenea, le-a recomandat cetățenilor să reducă activitatea fizică.

Noaptea, temperaturile au fost, de asemenea, neobișnuit de ridicate, atingând valori de peste 25 de grade Celsius în unele regiuni.

Vremea de primăvară neobișnuit de caldă pentru Spania este rezultatul aerului cald care vine din Africa de Nord, ceea ce determină creșterea temperaturilor cu până la 15 grade Celsius peste media pentru această perioadă a anului.

Oamenii de știință spun că valurile de căldură vor deveni mai dese și mai intense în întreaga lume, odată cu creșterea temperaturilor globale.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: