A venit din Spania cu jumătate de kilogram de hașiș, însă polițiștii de frontieră i-au dat planul peste cap
Full Article 2 minutes read

A venit din Spania cu jumătate de kilogram de hașiș, însă polițiștii de frontieră i-au dat planul peste cap

Un moldovean a încercat să introducă pe piața neagră din Republica Moldova jumătate de kilogram de drog de tip de hașiș, valoarea căruia se estimează la 200 000 de lei. Cazul a avut loc la vama Leușeni. Informațiile au fost confirmate de Inspectoratul General al Poliției de Frontieră (IGPF), într-un comunicat din 19 ianuarie.

Potrivit IGPF, pe parcursul a trei luni, polițiștii de frontieră din cadrul Direcției investigații criminalitate transfrontalieră și cei din Direcția urmărire penală,sub conducerea Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, au documentat acțiunile ilegale ale unui grup infracțional specializat în contrabandă de droguri de tip hașiș, cu itinerar din Spania în Republica Moldova.

În urma probelor acumulate privind pregătirea introducerii în țară a unui lot de droguri, în punctul de trecere a frontierei Leușeni, pe sensul de intrare în țară,  ofițerii antidrog au trecut în linia doua de control un autoturism, la volanul căruia a fost legitimat un cetățean moldovean, bănuit în comiterea infracțiunii. Ca urmare a verificării mijlocului de transport, polițiștii de frontieră au depistat droguri de tip hașiș cu masa de aproximativ 500g. Valoarea substanței se estimează pe piața neagră la suma de 200 000 lei.

Pe cazul dat, în continuare se desfășoară acțiuni speciale în vederea identificării tuturor complicilor și stabilirii circumstanțelor în care operează aceștia pentru a-și înfăptui activitatea infracțională.

Pe durata cercetărilor, inculpatul a fost plasat sub control judiciar.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: