Spitalele din Chișinău fac față cu greu numărului mare de îmbolnăviri cu COVID-19. Autoritățile au mai activat două instituții medicale
Full Article 1 minutes read

Spitalele din Chișinău fac față cu greu numărului mare de îmbolnăviri cu COVID-19. Autoritățile au mai activat două instituții medicale

Încă două spitale din țară vor fi activate pentru tratamentul pacienților infectați cu noul coronavirus. Anunțul a fost făcut de ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, în cadrul conferinței de presă din 24 iulie. Aceasta a menționat că măsura este necesară în contextul agravării situației epidemiologice din Chișinău.

Șefa Direcției Politici în domeniul Asistenței Medicale Spitalicești, Svetlana Lupu, a precizat că este vorba despre spitalul Sfânta Treime din capitală, unde urmează să fie transportați inclusiv pacienții în stare gravă și extrem de gravă. Acesta dispune de două secții de terapie intensivă, cu o capacitate de câte 18 paturi fiecare. Cea de-a doua instituție medicală antrenată în tratamentul pacienților infectați cu noul coronavirus este un spital raional.

În ultimele zile, în municipiul Chișinău a crescut subit numărul de îmbolnăviri. În prezent, în capitală, se tratează 1 804 de pacienți infectați, dintre care peste 400 sunt în stare gravă.

În total, peste 22,1 mii de persoane au fost testate pozitiv cu COVID-19. Dintre acestea, peste 15,4 mii s-au însănătoșit, iar 721 au murit.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: