„Sprijinul de astăzi este binemeritat”. Bilanțul conferinței de la Berlin – aproape 700 mln de euro pentru Moldova
Full Article 2 minutes read

„Sprijinul de astăzi este binemeritat”. Bilanțul conferinței de la Berlin – aproape 700 mln de euro pentru Moldova

Conferința donatorilor de la Berlin a adunat un sprijin financiar de aproape 700 de milioane de euro pentru Republica Moldova. Anunțul a fost făcut pe 5 aprilie de către europarlamentarul român Siegfried Mureșan.

Potrivit lui Mureșan, 30 de țări au anunțat o alocare totală pentru țara noastră de 695 de milioane de euro, sub formă de sprijin bugetar, împrumuturi și alte forme de asistență financiară.

„Republica Moldova este țara care a primit cei mai mulți refugiați, raportat la populație, dintre toate țările europene. Gestionarea crizei refugiaților vine, însă, cu foarte multe costuri pentru autorități. Aceste costuri apasă și mai mult pe economia Republicii Moldova care se confrunta deja cu două crize majore: criza creșterii prețurilor la energie și criza economică generată de pandemia de COVID-19. De aceea, sprijinul de astăzi este binevenit, mai mult decât necesar și binemeritat”, a scris europarlamentarul pe Facebook.

Amintim că în perioada 4 – 7 aprilie curent, premierul Natalia Gavrilița se află într-o vizită oficială la Berlin, cu ocazia desfășurării Conferinței donatorilor „Moldova Support Platform”. Evenimentul, organizat pe 5 aprilie, a avut scopul de a intensifica sprijinul internațional și al Uniunii Europene pentru țara noastră.  Conferința a fost, co-găzduită de Germania, Franța și România.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: