Un moldovean a decedat în incinta ambasadei Moldovei la Berlin. Detalii de la MAEIE
Full Article 1 minutes read

Un moldovean a decedat în incinta ambasadei Moldovei la Berlin. Detalii de la MAEIE

Un cetățean moldovean în vârstă de 85 de ani, care deținea și cetățenia statului german, a decedat în incinta secției consulare a Ambasadei Republicii Moldova din Berlin. Informația a fost confirmată, pe 3 august, de către Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE).

Potrivit Ministerului de Externe de la Chișinău, bărbatul s-a adresat misiunii diplomatice, împreună cu soția sa, pentru perfectarea pașaportului. În timpul pregătirii pentru fotografiere, cetățeanul a căzut.

„Diplomații din cadrul Ambasadei noastre s-au mobilizat imediat pentru a-i acorda asistența necesară, dar au constatat acesta nu mai avea semne vitale și respirație. S-a apelat imediat la serviciile medicale de urgență, care au întreprins toate măsurile de resuscitare și reanimare pentru a-i salva viața. Din păcate, în ciuda tuturor eforturilor depuse, persoana respectivă a decedat la locul incidentului”, au comunicat reprezentanții instituției.

MAEIE a precizat că, în prezent, oferă tot sprijinul necesar soției cetățeanului decedat.

„Adresăm sincere condoleanțe familiei cetățeanului decedat”, a transmis MAEIE.

După măsurile legale întreprinse de autoritățile din Germania, activitatea consulară a Ambasadei a fost reluată și decurge în regim obișnuit.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: