Strategie nouă pentru a preveni răspândirea coronavirusului. Banii care provin din zonele infectate vor fi tratați în mod special
Full Article 2 minutes read

Strategie nouă pentru a preveni răspândirea coronavirusului. Banii care provin din zonele infectate vor fi tratați în mod special

Banca Centrală din China a adoptat o nouă strategie pentru a preveni răspândirea coronavirus, informează CNN. Instituția își propune să curețe bancnotele care provin din zonele infectate. În caz de necesitate, banii vor fi distruși. 

În acest sens, toate băncile chineze trebuie să-și „spele” numerarul, dezinfectându-l cu lumină ultravioletă și la temperaturi ridicate. Ulterior, banii vor fi depozitați între 7 și 14 zile, înainte de a fi eliberați clienților.

Banii cash, care provin din zonele cu risc sport de infecție, cum ar fi spitalele, vor fi „tratați în mod special” și vor fi trimiși înapoi la banca centrală în loc să fie puși în circulație. Pentru a compensa pierderile, banca centrală va emite sume mari de numerar nou, neinfectat. În luna ianuarie, 4 miliarde de yuani (aproximativ 573,5 milioane de dolari) în noi bancnote au fost alocate orașului Wuhan, locul unde a început focarul.

Alte măsuri includ suspendarea transferurilor fizice de numerar între provinciile afectate pentru a limita posibilitatea transmiterii virusului în timpul tranzitului de numerar. Aceeași sursă menționează că nu este clar cât de efectivă va fi această măsură, întrucât pe suprafața unor obiecte, virusul moare după câteva ore, mai ales dacă a fost tratat cu dezinfectant. De asemenea, majoritatea persoanelor nu utilizează banii cash.

Cel mai recent bilanț relevă că în China, 1 770 de persoane au decedat din cauza noului tip de coronavirus. De asemenea, la nivel mondial, 71 319 de persoane sunt infectate, dintre care 70 548 de persoane sunt din China continentală.

Vă rugăm să ne susțineți cu un like la pagina de Facebook

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: