Tânără din Rusia, sancționată pentru o poză cu mesajul „Sexul e tare, dar moartea lui Putin e și mai tare”. Ce amendă a primit?
Full Article 3 minutes read

Tânără din Rusia, sancționată pentru o poză cu mesajul „Sexul e tare, dar moartea lui Putin e și mai tare”. Ce amendă a primit?

O tânără, pe nume Alexandra, din orașul rusesc Krasnodar, a fost amendată, pe 3 august, cu 30 000 ruble ($321) pentru că ar fi „discreditat” armata rusă. Se întâmplă după ce pe pagina sa de Instagram au fost depistate câteva imagini cu mesaj anti-război, dar și o poză în care apare mesajul „Sexul e tare, dar moartea lui Putin e și mai tare”. Totodată, pe 28 iulie, tânăra a fost sancționată cu 200 000 ruble ($2 146) pentru că ar fi făcut „propagandă a relațiilor sexuale netradiționale” prin intermediul unui tatuaj, relatează Mediazona.

Pe 28 iunie, doi polițiști au venit la casa fetei, care este amplasată în Krasnodar. Aceștia au informat-o pe Alexandra că împotriva ei a parvenit o plângere, așa că au dus-o la Departamentul Ministerului Afacerilor Interne din Krasnodar. Acolo, fetei i s-a cerut să arate un tatuaj de pe umăr, care înfățișează un câine cu o eșarfă în culorile curcubeului, iar deasupra acestuia se află inscripția „Câinele este gay”.

„Mi-au spus să ridic mânecile tricoului, mi-au examinat toate tatuajele, mi-au cerut să traduc ce înseamnă inscripțiile în engleză și au făcut și fotografii – a feței și a tatuajelor mele”, a povestit tânăra.

Tânără din Rusia, sancționată pentru o poză cu mesajul „Sexul e tare, dar moartea lui Putin e și mai tare”. Ce amendă a primit?

Mediazona

Potrivit organizației pentru drepturile omului „Sfera”, în timpul interogatoriului, poliția i-a interzis fetei să apeleze la un avocat. În cadrul departamentului, au fost întocmite două protocoale împotriva Alexandrei – în temeiul articolului privind „propaganda relațiilor sexuale netradiționale” și „discreditarea” armatei ruse.

Procesul privind „propaganda relațiilor sexuale netradiționale” a avut loc pe 26 iulie. Potrivit Alexandrei, judecătorul a respins propunerea apărării de a numi o expertiză lingvistică în acest caz, condamnând-o la o amendă de 200 de mii de ruble.

În fața instanței, ofițerul de poliție care a întocmit protocolul a declarat că postările fetei au fost descoperite în timpul „monitorizării rețelelor de socializare”. Ofițerul de poliție a fost incapabil să explice la proces în ce fel anume tatuajul Alexandrei încălca legea.

„A spus niște lucruri incoerente: „Propagandă, propagandă”. Avocatul l-a întrebat direct: „Explică unde este încălcarea aici”. El a spus: „Ei bine, eu am considerat că este o încălcare”, a relatat Alexandra.

Iar pe 3 august s-a desfășurat procesul privind „discreditarea” forțelor armate ruse.

Potrivit tinerei, dosarul pentru „discreditare” include cinci capturi de ecran de pe Instagram-ul său, care este urmărit de 180 de persoane. Așa-zisele probe includ o fotografie a unei genți pe care este imprimat mesajul „Nu războiului” și alte graffiti-uri similare, o imagine a unui sticker pe care scrie „Pace”, o captură de ecran din Stories și o fotografie a unei pungi de bumbac cu cuvintele „Sexul e tare, dar moartea lui Putin e și mai tare”.

Astfel, tribunalul districtual Leninskii din Krasnodar a amendat-o pe Alexandra, în vârstă de 21 de ani, cu 30 000 de ruble.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: