Tauber rămâne în arest în Penitenciarul nr.13: „Era de așteptat. Nu trebuie să fim triști”
Full Article 3 minutes read

Tauber rămâne în arest în Penitenciarul nr.13: „Era de așteptat. Nu trebuie să fim triști”

Deputata și vicepreședinta Partidului „ȘOR”, Marina Tauber, rămâne în arest în Penitenciarul nr.13, pentru încă 20 de zile. Decizia a fost pronunțată puțin timp în urmă de magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, pe fundalul unor proteste organizate de Partidul „ȘOR”, care cerea eliberarea deputatei din arest.

„Nu mă miră această decizie. Cu regret, trebuie să constatăm că doamna judecător Buzu nu a rezistat presiunilor politice. Decizia aceasta era așteptată. Nu trebuie să fim triști. Ceea ce nu ne ucide, ne face doar mai puternici”, a declarat deputata Marina Tauber după decizia instanței de judecată.

Avocații spun că vor contesta decizia, chiar dacă „nu sunt speranțe” pentru o decizie favorabilă. „Nu este o surpriză. Este o decizie tristă, neîtemeiată, abuzivă, care reflectă carența reformei justiției”, a spus avocatul Marinei Tauber.

Precizăm că parlamentara a fost adusă în fața magistraților de mascații CNA. În timp ce era escortată în sala de ședințe, Tauber a declarat că are un „mesaj special” pentru președinta țării. „Jos Maia Sandu” – scris pe tricoul purtat de Tauber. „Protestez și eu așa cum pot”, a precizat ea. Întrebată de jurnaliști cum sunt condițiile din penitenciar, deputata, vizată în două cauze penale, a declarat că nu dorește nimănui să ajungă acolo.

„Eu așa și nu am înțeles nici azi din ce motiv stau după gratii. Nimeni nu poate să îmi explice acest moment. Dar după gratii este așa cum este după gratii. Nimănui nu îi doresc așa ceva”, a declarat deputata Marina Tauber.

Ședința de judecată a avut loc pe fundalul unui protest în fața Judecătoriei sectorului Ciocana, unde mai mulți membri și simpatizanți ai Partidului „ȘOR” au venit să o sprijine pe Tauber, cerând eliberarea acesteia din Penitenciarul nr.13. „Jos dictatura!”, „Marina, suntem cu tine!”, „Cerem justiție corectă!”, „Jos Maia Sandu” – a scandat mulțimea.

Amintim că  Marina Tauber, a fost reținută pe 21 iulie, după ce parlamentarii au lipsit-o de imunitate parlamentară. Parlamentara este acuzată de falsificarea raportului privind gestiunea financiară a partidului pentru semestrul I al anului 2022, în intenția de a ascunde volumul mijloacelor financiare acumulate și volumul mijloacelor utilizate. Potrivit cererii de ridicare a imunității, Tauber este acuzată, de asemenea, că ar fi acceptat cu bună știință finanțarea Partidului Politic „Șor” din partea unui grup criminal organizat.

La 23 iulie, deputata Partidului „ȘOR”, Marina Tauber, a fost plasată în arest preventiv pentru 30 de zile. Decizia a fost luată de Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, la demersul procurorilor. De atunci, ea este deținută în Penitenciarul nr. 13.

Aleasa poporului pledează nevinovată. Potrivit ei, dosarul a fost pornit pe numele său „la comandă”. Tauber acuză PAS și Președinția că și-ar fi „subjugat justiția”, în timp ce guvernarea declară că „așteaptă o finalitate în acest caz”, respingând acuzațiile alesei poporului.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: