Tauber rămâne în arest în Penitenciarul nr.13: „Era de așteptat. Nu trebuie să fim triști”
Full Article 3 minutes read

Tauber rămâne în arest în Penitenciarul nr.13: „Era de așteptat. Nu trebuie să fim triști”

Deputata și vicepreședinta Partidului „ȘOR”, Marina Tauber, rămâne în arest în Penitenciarul nr.13, pentru încă 20 de zile. Decizia a fost pronunțată puțin timp în urmă de magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, pe fundalul unor proteste organizate de Partidul „ȘOR”, care cerea eliberarea deputatei din arest.

„Nu mă miră această decizie. Cu regret, trebuie să constatăm că doamna judecător Buzu nu a rezistat presiunilor politice. Decizia aceasta era așteptată. Nu trebuie să fim triști. Ceea ce nu ne ucide, ne face doar mai puternici”, a declarat deputata Marina Tauber după decizia instanței de judecată.

Avocații spun că vor contesta decizia, chiar dacă „nu sunt speranțe” pentru o decizie favorabilă. „Nu este o surpriză. Este o decizie tristă, neîtemeiată, abuzivă, care reflectă carența reformei justiției”, a spus avocatul Marinei Tauber.

Precizăm că parlamentara a fost adusă în fața magistraților de mascații CNA. În timp ce era escortată în sala de ședințe, Tauber a declarat că are un „mesaj special” pentru președinta țării. „Jos Maia Sandu” – scris pe tricoul purtat de Tauber. „Protestez și eu așa cum pot”, a precizat ea. Întrebată de jurnaliști cum sunt condițiile din penitenciar, deputata, vizată în două cauze penale, a declarat că nu dorește nimănui să ajungă acolo.

„Eu așa și nu am înțeles nici azi din ce motiv stau după gratii. Nimeni nu poate să îmi explice acest moment. Dar după gratii este așa cum este după gratii. Nimănui nu îi doresc așa ceva”, a declarat deputata Marina Tauber.

Ședința de judecată a avut loc pe fundalul unui protest în fața Judecătoriei sectorului Ciocana, unde mai mulți membri și simpatizanți ai Partidului „ȘOR” au venit să o sprijine pe Tauber, cerând eliberarea acesteia din Penitenciarul nr.13. „Jos dictatura!”, „Marina, suntem cu tine!”, „Cerem justiție corectă!”, „Jos Maia Sandu” – a scandat mulțimea.

Amintim că  Marina Tauber, a fost reținută pe 21 iulie, după ce parlamentarii au lipsit-o de imunitate parlamentară. Parlamentara este acuzată de falsificarea raportului privind gestiunea financiară a partidului pentru semestrul I al anului 2022, în intenția de a ascunde volumul mijloacelor financiare acumulate și volumul mijloacelor utilizate. Potrivit cererii de ridicare a imunității, Tauber este acuzată, de asemenea, că ar fi acceptat cu bună știință finanțarea Partidului Politic „Șor” din partea unui grup criminal organizat.

La 23 iulie, deputata Partidului „ȘOR”, Marina Tauber, a fost plasată în arest preventiv pentru 30 de zile. Decizia a fost luată de Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, la demersul procurorilor. De atunci, ea este deținută în Penitenciarul nr. 13.

Aleasa poporului pledează nevinovată. Potrivit ei, dosarul a fost pornit pe numele său „la comandă”. Tauber acuză PAS și Președinția că și-ar fi „subjugat justiția”, în timp ce guvernarea declară că „așteaptă o finalitate în acest caz”, respingând acuzațiile alesei poporului.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: