Tauber susține că și pensionarii din municipiul Bălți vor achita 10 lei pentru gaz. Deputata: „Ilan Mironovici, vă mulțumim enorm”
Full Article 3 minutes read

Tauber susține că și pensionarii din municipiul Bălți vor achita 10 lei pentru gaz. Deputata: „Ilan Mironovici, vă mulțumim enorm”

Deputata Marina Tauber, membră a echipei oligarhului fugar Ilan Șor, promite că pensionarii din municipiul Bălți vor achita, din 1 decembrie, un tarif de 10 lei/1 m3 de gaz. Parlamentara a anunțat pe 13 noiembrie că volumele de gaz necesare sunt incluse în contractele de furnizare despre care anterior de bașcana Găgăuziei Evghenia Guțul, la fel susținută de Șor, a declarat că ar fi fost semnate cu companii din Turcia și Germania și Moldova.

Datorită eforturilor și sprijinului lui Ilan Mironovici, a fost luată următoarea decizie: în ciuda faptului că nu ni s-a permis să participăm la alegeri, indiferent de rezultatele acestora la Bălți și orice s-ar întâmpla pe 19 noiembrie, noi vom asigura pensionarii noștri din Bălți cu gaz la prețul de 10 lei! Contractele încheiate de colegii noștri din Găgăuzia includ acest volum! Din nou, această decizie a fost deja luată! În ceea ce privește celelalte categorii și instituții sociale, vom negocia cu noua conducere a orașului! Ura, dragi bălțeni, nu-mi pot ascunde entuziasmul și emoțiile! Vom începe să ne ajutăm bătrânii din Bălți deja de la 1 decembrie! Ilan Mironovici, vă mulțumim enorm pentru acest lucru și ne bucurăm nespus de grija pe care o manifestați față de municipiul nostru Bălți!”, a scris Tauber pe canalul său de Telegram.

Amintim că, pe 31 octombrie, Evghenia Guțul a anunțat că cetățenii din UTA Găgăuzia vor achita 10 lei pentru un metru cub de gaze naturale, la iarnă, datorită semnării unui contract cu companii din Turcia, Germania și Moldova (Detalii – AICI). Ulterior, pe 2 noiembrie, ministrul Energiei, Victor Parlicov, a declarat că așa-numitul „contract” făcut public de Evghenia Guțul nu este nimic altceva decât un fals în interese electorale. Mai mult, oficialul a menționat că a discutat prin e-mail cu administratorii companiilor care figurează în pretinsul contract publicat de guvernatoarea autonomiei – ambii ar fi negat că au semnat acte prin care se angajează să livreze gaze naturale către Republica Moldova (Detalii – AICI). În același timp, Alexandr Grosu, directorul „Nordgaz Furnizare” – compania din Moldova care figurează în contractul anunțat de Guțul – a declarat pe 11 noiembrie că gazul va costa de fapt 11 lei per metru cub, fără TVA, pentru consumatorii finali.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: