Tesla rechemă oficial 2 milioane de automobile, din cauza unei defecțiuni la autopilot
Full Article 2 minutes read

Tesla rechemă oficial 2 milioane de automobile, din cauza unei defecțiuni la autopilot

Compania lui Elon Musk, Tesla, recheamă oficial peste două milioane de mașini electrice, din cauza unei defecțiuni la autopilot, despre care o companie de reglementare din Statele Unite crede că ar putea fi periculoase. Decizia a fost  precedată de investigarea accidentelor de mașină care au avut loc în ultimii doi ani în timp ce pilotul automat era pornit, scrie BBC.

Potrivit sursei citate, rechemarea afectează aproape toate automobilele Tesla vândute în Statele Unite din 2015, care erau echipate cu pilot automat.

În același timp, proprietarii nu vor fi nevoiți să-și ducă mașinile la centrele de vânzări și service: Tesla a spus că va trimite firmware-ul necesar software-ului prin internet direct la computerele de bord ale vehiculelor electrice. Cu toate acestea, potrivit sursei citate, în mod oficial, aceasta se numește încă o rechemare.

„Performanța de siguranță este semnificativ mai mare cu autopilot activat, decât cu autopilot oprit”, a indicat Tesla într-o postare, marți, pe platforma X, cu referire la statisticile care ar arăta că au existat mai puține accidente de trafic atunci când sistemul a fost utilizat.

„Datele sunt clare: cu cât este oferită mai multă tehnologie de automatizare pentru a sprijini șoferul, cu atât este mai sigur atât pentru el, cât și pentru alți participanți la trafic”, spune Tesla.

Aceasta este a doua rechemare a vehiculelor Tesla din acest an.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: