Tiraspolul se plânge de „blocaj economic și umanitar” în regiunea transnistreană 
Full Article 2 minutes read

Tiraspolul se plânge de „blocaj economic și umanitar” în regiunea transnistreană 

Tiraspolul constată stagnarea procesului de negocieri cu Chișinăul și blocarea importurilor de bunuri esențiale în regiune. O declarație în acest sens a fost făcută de reprezentanții serviciului de presă al lui Vadim Krasnoselski după o ședință a Consiliului de Securitate. 

Potrivit aceleiași surse, Vitalii Ignatiev, reprezentantul politic al Tiraspolului, a spus că de la începutul anului au avut loc doar 3 întâlniri ale grupurilor de lucru și 4 întâlniri ale reprezentanților politici.

Ignatiev a mai spus că autoritățile moldovenești blochează importurile în regiune.

„Acum, camioanele cu medicamente de producție rusă și europeană, mașinile încărcate cu îngrășăminte nu pot intra pe teritoriu. Întârzierile la graniță a benzinei și motorinei au devenit permanente”, a spus Ignatiev.

La rândul său, Krasnoselski a calificat poziția autorităților moldovenești „inumană”, menționând că va continua să insiste asupra negocierilor.

„Moldova profită de situația geopolitică și înăsprește blocada din jurul Tiraspolului – nu doar cea economică, dar și cea umanitară… Acordurile nu sunt puse în aplicare. Sunt tot mai multe probleme. Dar trebuie și vom apăra interesele cetățenilor noștri”, a spus Krasnoselski.

Autoritățile moldovenești deocamdată nu au comentat declarațiile de la Tiraspol.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: