Tot mai multe cazuri de infecții respiratorii acute în capitală. Cei mai afectați – copiii până la 4 ani
Full Article 2 minutes read

Tot mai multe cazuri de infecții respiratorii acute în capitală. Cei mai afectați – copiii până la 4 ani

Săptămâna trecută în capitală au fost înregistrate circa 2 700 de infecții acute ale căilor respiratorii, cu 4,3% mai multe față de aceeași perioadă a anului trecut. Cei mai afectați rămân a fi copiii cu vârsta până la 4 ani – peste o mie de cazuri și cu vârsta de la 5 la 14 ani – circa 800 de cazuri. Informațiile au fost prezentate astăzi, 30 decembrie, în cadrul ședinței primăriei. 

Potrivit șefei Direcției generale asistență socială și sănătate, Tatiana Bucearschi, 98 de persoane au fost internate în spital cu infecții respiratorii. În această perioadă au fost confirmate de laborator și patru cazuri de gripă. Din fericire, nu au fost înregistrate decese din cauza gripei.

Alte cinci persoane s-au îmbolnăvit de tuberculoză, 37 de scarlatină, 3 de oreion, 2 de tuse convulsivă și 71 de varicelă.

În ultimele luni, trei persoane au suferit de hipotermie, iar două dintre ele și-au pierdut viața.

Totodată la Centrul de găzduire a persoanelor fără adăpost au fost cazate 49 de persoane pe timp de noapte și 25 pe timp de zi. În curtea centrului este amplasat un cort, unde cei fără adăpost pot bea un ceai fierbinte.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: