Totul Este Posibil! Moldcell îți oferă experiențe digitale unice

Într-o lume plină de oportunități, viața noastră se împarte totuși în Posibil și Imposibil. Avem oare suficient timp și curaj ca să ne realizăm visele? Noi credem că DA! De aceea Moldcell îți oferă experiențe digitale unice ca să-ți urmezi calea și să ai încrederea că #TotulEstePosibil.

Cele mai noi tehnologii, lansate în premieră

În anul 2020 Moldcell aduce eSIM – tehnologie inovatoare lansată în premieră în Republica Moldova, Moldcell fiind unicul operator de telefonie mobilă care oferea acest serviciu în portofoliu. eSIM reprezintă o cartelă SIM digitală incorporată în telefon și care valorifică la maxim potențialul smartphone-urilor de ultimă generație.

Recent, Moldcell a anunțat o nouă premieră digitală – e-Contract. Acum, abonații Moldcell pot semna contractul de Abonament pe un dispozitiv electronic, iar contractul este expediat imediat la adresa de e-mail a abonatului, fără a fi tipărit. e-Contract – soluție inovativă prietenoasă cu mediul și simplă pentru client.

Soluții digitale ca pentru a crește afacerea

Moldcell primul a prezentat serviciul M-DOC – soluție inovatoare de business care permite schimbul de documente și contracte în format electronic și semnarea acestora cu Semnătura Mobilă. M-DOC reprezintă un adevărat progres pentru mediul de afaceri din Republica Moldova și rămâne soluția cu care se pot lăuda doar câteva țări din lume.

Experiențe unice acasă, alături de cei dragi

Moldcell PLUS, serviciul Internet Fix + TV, a pus bazele unui nou model de business. Produsul capătă amploare printr-un număr de conectări tot mai mare și a devenit parte integrantă din portofoliul de produse și servicii Moldcell.

Asta permite companiei Moldcell să ofere soluții convergente prin completarea serviciilor deja existente de telefonie și internet mobil. Infrastructura Moldcell PLUS este contruită de la zero, utilizând doar echipament performant, ceea ce asigură viteză foarte înaltă a internetului și televiziune de înaltă calitate, cu un număr impunător de canale TV.

Mereu alături, chiar și în telefonul mobil

Magazinul Online Moldcell eShop, accesibil 24/7, asigură continuu disponibilitatea dispozitivelor, produselor și serviciilor Moldcell, cu posibilitatea de conectare și achitare online, și livrare gratuită pe întreg teritoriul țării.

Aplicația My Moldcell, ajunsă în top cele mai descărcate și populare aplicații din Moldova, cu peste jumătate de milion de conturi create, oferă 100% independență în administrarea propriului număr și reprezintă o platformă de primă necesitate pentru clienții Moldcell.

Oportunități pentru un loc mai bun de trai. Acasă.

Fundația Moldcell, lansată în 2020, reprezintă o platformă care reunește toate inițiativele și proiectele de responsabilitate social-corporativă ale companiei Moldcell. La doar 1 an de activitate, Fundația Moldcell a reușit să vină cu o contribuție substanțială în consolidarea eforturilor de combatere a pandemiei Covid-19; semnarea Memorandumului de Înțelegere între Asociația Companiilor din domeniul Industriilor Creative din Moldova și Fundația Moldcell, privind extinderea oportunităților educaționale digitale în Centrul Industriilor Creative ARTCOR; semnarea unui Acord de cooperare privind incluziunea digitală a persoanelor vârstnice prin dialog între generații cu Fondul ONU pentru Populație (UNFPA).

Moldcell a devenit prima companie din Moldova care s-a angajat oficial să sprijine obiectivele de dezvoltare durabilă ale ONU prin semnarea unui Memorandum de înțelegere cu ONU cu privire la sprijinul și promovarea obiectivelor de dezvoltare durabilă ONU.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

The Moscow Times

Olanda: un rus, condamnat pentru transmiterea tehnologiilor de producție a cipurilor către Rusia

Un tribunal din Rotterdam l-a condamnat pe cetățeanul rus Gherman Aksenov, în vârstă de 43 de ani, pentru încălcarea sancțiunilor UE și furtul de informații tehnice, pe care le-a transmis serviciilor de informații ale Federației Ruse. Acesta a primit o pedeapsă de trei ani de închisoare.

Între 2015 și 2024, cetățeanul rus a lucrat în companii olandeze din industria semiconductoarelor, precum ASML (lider mondial în producția de echipamente pentru fabricarea microcipurilor) și NXP Semiconductors (furnizor de componente semiconductoare). El a oferit Rusiei „asistență tehnică”, transmițând fișiere care conțineau informații despre configurarea liniilor de producție pentru fabricarea microcipurilor, potrivit Bloomberg, care citează decizia instanței: „Astfel de acțiuni pot contribui la consolidarea potențialului militar sau strategic al Rusiei, ceea ce atrage consecințe [negative] pentru Ucraina și afectează indirect securitatea și stabilitatea internațională”.

Totodată, Aksenov a încălcat sancțiunile impuse de Uniunea Europeană în 2014, ca răspuns la anexarea peninsulei ucrainene Crimeea de către Rusia, sancțiuni care au fost extinse după invazia rusă în Ucraina în 2022. Acestea interzic furnizarea de „asistență tehnică” Rusiei și transmiterea de tehnologii similare care pot fi utilizate în producția de armament, a subliniat instanța.

Aksenov a copiat fișierele de pe serverele ASML și NXP pe un stick USB și pe un hard disk, pe care trebuia să le predea unui ofițer FSB la Moscova, a declarat procurorul în timpul audierilor. Acesta a cerut o pedeapsă de patru ani de închisoare pentru inculpat, însă instanța a redus sentința cu un an, deoarece nu s-a putut stabili dacă Aksenov a fost plătit pentru acțiunile sale, notează Reuters.

Aksenov nu și-a recunoscut vina, susținând că a păstrat fișierele în scopuri profesionale.

Creditele de la Victoriabank — 100% online, pentru persoane fizice și IMM-uri

Victoriabank lansează o platformă digitală integrată pentru accesarea creditelor, dedicată atât clienților persoane fizice, cât și întreprinderilor mici și mijlocii — Cabinetul de Credit. Această soluție modernă permite obținerea online a mai multor tipuri de finanțare, eliminând drumurile la bancă și birocrația inutilă. Inițiativa face parte din strategia băncii de digitalizare a serviciilor bancare și răspunde cererii tot mai mari pentru produse financiare rapide, accesibile și ușor de utilizat. 

Clienții persoane fizice pot aplica acum, în doar câțiva pași simpli, pentru Credit Express Online sau cardurile de credit STAR Card și STAR Card Platinum. Procesul de completare a cererii este complet digital, iar contractul de credit poate fi semnat direct în Cabinetul de Credite sau la cea mai apropiată sucursală Victoriabank. Totul se desfășoară în condiții de maximă siguranță și cu pachet minim de documente. 

Pentru segmentul de business, în Cabinetul de Credit, Victoriabank oferă credite pentru capital circulant, investiții, linii de credit, overdrafturi sau garanții bancare. Întregul proces este gândit pentru eficiență maximă: utilizatorii își creează un cont securizat, completează cererea, încarcă documentele necesare și primesc rapid un răspuns din partea băncii. Semnătura digitală finalizează procesul, iar fondurile ajung direct în contul companiei. 

Platforma reduce semnificativ timpul de obținere a unui împrumut și oferă o experiență intuitivă, ghidată pas cu pas, în care transparența și securitatea datelor sunt prioritare. 

„Pentru clienții noștri, rapiditatea, simplitatea și accesul online la servicii bancare au devenit esențiale. Cu ajutorul acestei platforme digitale, le oferim o soluție completă prin care pot obține un credit rapid, fără drumuri la bancă și fără dosare voluminoase. Este un pas firesc către o bancă mai bine adaptată ritmului vieții moderne”, a declarat Oleg Romanciuc, Director Direcția Vânzări Online, Victoriabank. 

Prin lansarea Cabinetului de Credit, Victoriabank își consolidează poziția printre instituțiile financiare care oferă o experiență bancară modernă, adaptată nevoilor reale ale clienților. Accesul la finanțare devine astfel mai simplu și mai rapid ca niciodată — un avantaj esențial pentru cei care vor să ia decizii în cunoștință de cauză și în timp util. 

Ajutorul Chișinăului, motiv de pedeapsă la Tiraspol? Reacția Biroului de Reintegrare după apelul unei organizații adresat Kremlinului

Autoritățile de la Chișinău au oferit în repetate rânduri sprijin locuitorilor din stânga Nistrului, în contextul crizei economice din regiune, însă administrația de la Tiraspol a refuzat ajutorul și a impus sancțiuni cetățenilor care colaborează cu autoritățile constituționale sau acceptă asistența oferită — a precizat Biroul politici de reintegrare pentru NM. Declarația vine în urma apelului lansat de Uniunea Cazacilor din Rusia către autoritățile ruse, în care organizația pro-Kremlin solicită sprijin politic, umanitar, financiar și „de altă natură” pentru Tiraspol.

„Chișinăul în repetate rânduri a propus și a reiterat disponibilitatea de a interveni cu diferite forme de asistență pentru persoanele din regiune aflate dificultate. Tiraspolul nu doar că a refuzat această asistență, ci și a stabilit forme de pedepsire a cetățenilor pentru cooperarea cu autoritățile constituționale sau acceptarea ajutoarelor oferite pe malul stâng al Nistrului. Din aceste considerente, asistența poate fi oferită și se acordă doar în perimetrul controlat de autoritățile Republicii Moldova (ajutoare materiale, asistență medicală, protecție socială, angajarea în câmpul muncii, continuarea procesului educațional, documentarea cu acte de model național etc.).

De asemenea, pentru depășirea crizei economice din regiune rămâne disponibilă asistența financiară propusă de Republica Moldova în comun cu Uniunea Europeană, iar pentru aceasta Tiraspolul este necesar să marcheze progrese reale în unele domenii, în special în îmbunătățirea situației drepturilor omului, inclusiv în eliminarea barierelor artificiale în calea liberei circulații”,
au precizat reprezentanții Biroului de Reintegrare pentru NM.

Precizăm că Uniunea Cazacilor din Rusia – o organizație cu sprijin oficial, care acționează pentru promovarea ideologiei naționaliste ruse și extinderea influenței Kremlinului, inclusiv în regiuni precum Transnistria, Donbas și Crimeea –  a adresat recent un apel deschis conducerii Federației Ruse. Aceasta cere, printre altele, un mecanism simplificat de obținere a cetățeniei ruse pentru locuitorii din stânga Nistrului și prin care acuză Chișinăul că ar exercita „presiuni sistematice” asupra regiunii.

Într-o declarație publică, Partidul Liberal a condamnat, pe 11 iulie, apelul lansat de organizația rusă și a calificat demersul acesteia „drept o ingerință directă în afacerile interne ale Republicii Moldova și o nouă tentativă de destabilizare a situației în regiune”.

PL a reafirmat, în acest context, sprijinul pentru integritatea teritorială a Republicii Moldova, retragerea completă a trupelor ruse din stânga Nistrului, consolidarea parteneriatului strategic cu România și aderarea țării la UE și NATO: „Cazacii lui Putin pot bate tobele războiului cât vor. Republica Moldova nu va fi niciodată gubernie rusească. Republica Moldova se va uni cu Țara-Mamă România”.

***

Regiunea transnistreană a rămas fără gaz rusesc, livrat anterior la un preț preferențial, începând cu 1 ianuarie 2025. După decizia Moscovei de a sista complet livrările către Republica Moldova și, implicit, către regiunea din stânga Nistrului, Tiraspolul se confruntă cu o criză economică severă. Așa-zisele autorități locale prelungesc periodic starea de urgență economică și recunosc public că toate rezervele, inclusiv financiare, au fost epuizate.

Chișinăul a propus sprijin pentru populația regiunii transnistrene, cu ajutorul Uniunii Europene, însă administrația de la Tiraspol a refuzat oferta. Fondurile europene rămân, totuși valabil, în cazul în care Tiraspolul își va revizui poziția, au precizat anterior reprezentanții Biroului politici de reintegrare.

Între timp, conducerea Republicii Moldova a avertizat, recent, că Federația Rusă ar putea încerca să exploateze vulnerabilitățile din regiune în contextul viitoarelor alegeri parlamentare din țara noastră, planificate pentru 28 septembrie.

***

În prezent, în regiunea transnistreană se află aproximativ 1.500 de soldați care poartă însemnele Federației Ruse. Majoritatea sunt însă localnici înrolați sub comanda administrației nerecunoscute, instaurată în urma conflictului înghețat de acum 33 de ani. Deși autoritățile de la Chișinău și instituțiile internaționale cer constant retragerea acestora, Rusia așa și nu a dat curs solicitărilor.  


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!
on.od.ua

Număr record de morți și răniți civili în Ucraina într-o singură lună: datele ONU pentru iunie

În luna iunie, în Ucraina, cel puțin 232 de civili au fost uciși, iar 1 343 au fost răniți în urma atacurilor rusești. Potrivit misiunii de monitorizare a drepturilor omului a ONU, acesta este cel mai mare număr lunar de victime civile de la începutul invaziei militare ruse în februarie 2022.

Conform datelor ONU, în prima jumătate a anului 2025 în Ucraina au fost uciși sau răniți 6 754 de civili. Aceasta reprezintă o creștere de 54% față de aceeași perioadă a anului 2024. „Datele statistice din luna iunie au confirmat agravarea situației în acest an”, se menționează în raportul ONU.

În raportul organizației se mai precizează că 98% dintre cazurile de răniți în rândul populației civile au fost înregistrate în teritoriile controlate de Ucraina. Victime civile au fost raportate în 16 regiuni ale țării.

De la începutul războiului, misiunea ONU a consemnat moartea a cel puțin 13 580 de civili, inclusiv 716 copii, iar 34 115 persoane au fost rănite, dintre care 2 173 sunt copii.

„Factorii cheie care au dus la creșterea bruscă a numărului de victime sunt utilizarea de către Rusia a rachetelor puternice cu rază lungă de acțiune și a dronelor în zone urbane, puterea distructivă sporită a acestor muniții și numărul tot mai mare de atacuri”, se arată în comunicatul ONU.

(VIDEO) „Răfuială politică” sau „rușine pentru capitală“? Cum a reacționat Moldova la interdicția de intrare în România impusă lui Ceban

În Moldova continuă reacțiile la decizia autorităților române de a-i interzice primarului Chișinăului intrarea în România și în spațiul Schengen. Ministrul Educației, Dan Perciun, a scris pe Facebook că Ion Ceban ar fi susținut narațiuni pro-ruse, ar fi colaborat cu agenți FSB și ar fi acționat împotriva cursului european al Republicii Moldova.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă, a subliniat că asemenea decizii se bazează pe fapte concrete.

Iar blocul „Împreună” a cerut demisia lui Ceban, calificând situația drept o rușine pentru capitală. În replică, Ceban a declarat că interdicția ar fi rezultatul unei înțelegeri între președinții Moldovei și României, în schimbul sprijinului electoral oferit PAS și personal Maiei Sandu. Președinția a respins acuzațiile și le-a calificat drept „nefondate”.

Între timp, și în Parlament s-a iscat o dezbatere: unii deputați au calificat interdicția drept o răfuială politică și un „cadou” în preajma alegerilor. Liderul comuniștilor, Vladimir Voronin, a sugerat că decizia nu a făcut decât să-i consolideze poziția lui Ceban. Deputata neafiliată Olesea Stamate și socialistul Vlad Batrîncea au cerut transparență și o explicare publică a motivelor interdicției. Iar deputata Diana Caraman susține că măsura a fost luată la solicitarea partidului de guvernare și fără o decizie judecătorească.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

Больше нет статей для показа
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: