Tragedie în Libia: inundațiile au luat viața a peste 11 mii de oameni. Câți au dispărut 
Full Article 2 minutes read

Tragedie în Libia: inundațiile au luat viața a peste 11 mii de oameni. Câți au dispărut 

Peste 11 mii de oameni au murit în urma inundațiilor din Libia. Datele au fost comunicate de Organizația Națiunilor Unite (ONU), relatează Meduza. 

În orașul libian Derna, cel puțin 11 300 de oameni au murit în urma inundațiilor. Totodată sunt raportate 170 de decese în alte părți ale țării.

Potrivit ONU, alți 10 100 de locuitori din Derna sunt în continuare dispăruți.

Se mai menționează că, din cauza inundațiilor, cel puțin 40 de mii de oameni inclusiv 30 mii de locuitori din Derna au fost nevoiți să se mute în nord-estul țării.

ONU a adăugat că aproape 300 de mii de copii au fost afectați de inundații. Aceștia sunt în risc de a contracta dizenterie, holeră sau de a se confrunta cu malnutriție. De asemenea, organizația crede că minorii se pot confrunta cu violență și exploatare. 

Inundațiile din Libia au fost cauzate de uraganul „Daniel”. În orașul cel mai afectat Derna, care până de curând a găzduit aproximativ 125 000 de oameni, două baraje fluviale s-au rupt din cauza ploilor abundente, agravând și mai mult consecințele inundației.

***

În Grecia, la fel lovită de furtuna „Daniel”, peste 200 000 de animale au murit. Informația a fost raportată pe 16 septembrie de autoritățile elene. Furtuna a ucis 61 786 de oi și capre, 19 355 de porci, 5 306 bovine și 123 810 păsări.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: