Transportul public din Germania, paralizat din cauza grevei naționale. Avertizarea aeroportului din Hamburg
Full Article 2 minutes read

Transportul public din Germania, paralizat din cauza grevei naționale. Avertizarea aeroportului din Hamburg

Sindicatul Căilor Ferate și Transporturilor (EVG) din Germania a făcut apel la grevă naţională în sectorul transportului pentru ziua de 21 aprilie, iar una din companiile care ar urma să fie afectată va fi operatorul feroviar Deutsche Bahn. Și conducerea aeroportului din Hamburg a avertizat că toate plecările vor fi anulate, ceea ce va afecta aproximativ 80.000 de călători.

Greva ar urma să afecteze 50 de companii şi va dura între orele 3:00 am (01:00 GMT) şi 11:00 am (09:00 GMT), a precizat sindicatul EVG, care îi reprezintă pe angajaţii din sectorul feroviar şi al transporturilor, relatează agerpres.ro.

EVG i-a avertizat pe navetişti că trebuie să se aştepte la întârzieri şi anulări de curse.

Sursa menționează că inflaţia ridicată în cea mai mare economie a Europei a declanşat un val de greve în ultimele săptămâni, în condiţiile în care muncitorii au cerut salarii mai mari pentru a contracara creşterea costului vieţii.

De asemenea, sindicatul Verdi a făcut şi el un apel către angajaţii care lucrează la punctele de control de la trei aeroporturi să intre în grevă pe 20 și 21 aprilie.

Conducerea aeroportului din Hamburg a avertizat că toate plecările vor fi anulate, ceea ce va afecta aproximativ 80.000 de călători.

EVG, care negociază în numele a 230.000 de muncitori, vrea să obţină o creştere salarială de 12% sau cel puţin 650 de euro mai mult pe lună. Operatorul feroviar Deutsche Bahn a oferit o creştere salarială de 5% şi o plată unică de până la 2.500 de euro.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: