TVR Moldova și Pro TV Chișinău, amendate pentru că au difuzat imagini neblurate
Full Article 2 minutes read

TVR Moldova și Pro TV Chișinău, amendate pentru că au difuzat imagini neblurate

Consiliul Audiovizualului (CA) a amendat posturile de televiziune TVR Moldova și Pro TV Chișinău cu 10 mii și respectiv 12 mii de lei pentru felul cum au difuzat reportaje despre omorul din Băcioi. Mai exact, ambele televiziuni au arătat imagini care nu au fost blurate. La fel, CA a sancționat cu câte 5 mii de lei posturile Tezaur TV, Prime TV și TVR Moldova pentru depășirea nivelului permis de sunet în cazul difuzării programelor audiovizuale.

Decizia privind aplicarea sancțiunilor a fost adoptată în cadrul ședinței din 23 decembrie, în urma monitorizării știrilor difuzate în seara de 19 decembrie. CA a monitorizat programele în urma sesizării vicepreședintei CA Aneta Gonța, cu privire la crima produsă săptămâna trecută la Băcioi.

Membrii Consiliului au ajuns la concluzia că în seara de 19 decembrie au difuzat reportaje la acest subiect 5 televizuni: Moldova 1, Moldova 2, Publika TV, TVR Moldova și Pro TV Chișinău. Postul de televiziune Pro TV a difuzat de patru ori imagini cu crima, iar TVR Moldova – de două ori. Imaginile au fost difuzate fără a fi blurate, spre deosebire de posturile Moldova 1, Moldova 2 și Publika TV. Potrivit CA, difuzarea unor asemenea imagini influențează negativ telespectatorii minori. CA a decis să aplice diferite sancțiuni, întrucât Pro TV Chișinău a publicat reportajul și pe site și nu l-a înlăturat până în momentul ședinței Consiliului. Amintim că, pe 18 decembrie, în comuna Băcioi, un bărbat de 37 de ani și-a împușcat de 6 ori musafirul. Victima de 39 de ani a murit pe loc.

Tot în cadrul ședinței din 23 decembrie, CA a aplicat sancțiuni posturilor Tezaur TV, Prime TV și TVR Moldova pentru depășirea nivelului permis de sunet în cazul difuzării programelor audiovizuale. Acestea vor fi obligate să achite amenzi de 5000 de lei.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: