Moldova 1, Pro TV Chișinău, Familia și TV8 – sancționate pentru insuficiența producției proprii. Mărimea amenzilor
Full Article 2 minutes read

Moldova 1, Pro TV Chișinău, Familia și TV8 – sancționate pentru insuficiența producției proprii. Mărimea amenzilor

Posturile TV Moldova-1, Pro TV Chișinău, TV8 și Familia au fost sancționate în total cu 22 000 lei pentru că nu și-au respectat concepția de programare. Deciziile au fost aprobate de Consiliul Audiovizualului (CA).

TV Moldova-1 a realizat cu peste 5% mai puțină producție proprie decât și-a propus. Furnizorul public a difuzat cu 15% mai multe producții audiovizuale ale altor producători. Postul s-a angajat să difuzeze programe realizate de producători independenți din Republica Moldova, însă nu a avut astfel de programe. Amenda a constituit 5000 de lei.

FAMILIA a prevăzut de două ori mai multe programe proprii decât a avut în realitate. Producțiile audiovizuale ale altor producători au constituit peste 28% față de 17,20% promise. Programele informative și analitice au lipsit, postul angajându-se să difuzeze 4,17% de astfel de producții. Nu a fost planificată difuzarea muzicii, însă clipurile muzicale neîncadrate în emisiuni au constituit peste 17% din totalul emisiunilor. Pentru acestea și alte abateri, sancțiunea a fost de 7000 de lei.

PRO TV CHIȘINĂU și-a propus să difuzeze 26% de programe educaționale și culturale, dar acestea au avut o proporție de puțin peste 2%. Serviciul de televiziune a difuzat 26,31% de alte tipuri de emisiuni, comparativ cu 11% indicate în Concepție. Sancțiunea aplicată a fost de 5000 de lei.

TV8 a indicat 56% de programe proprii, s-au atestat 48,49%. Postul a difuzat de aproape 4 ori mai multe programe ale altor producători. Programele educaționale și culturale au lipsit, deși urmau să aibă o pondere de 2,5%. Amenda a fost de 5000 de lei.

Totodată, Vocea Basarabiei TV și TV Elita au difuzat un volum mare de programe proprii decât cel indicat. Astfel pentru a încuraja producția locală, membrii CA au decis să nu le aplice sancțiuni.

Pentru neprezentarea înregistrărilor, ART-CLUB SRL, fondator al serviciului de televiziune ART-TV, a fost sancționat cu 5000 de lei. BTV, supus controlului, nu are emisie.

Controlul inițiat la propunerea membrei CA, Tatiana Crestenco, a vizat posturile ale căror licențe expiră în 2023-2024.

Atenție, concurs! Câștigă două bilete la Summerfest. Întrebarea zilei de marți: Câte posturi de televiziune au fost sancționate de CA? Condițiile concursului le puteți citi AICI

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: