„Ucraina” în loc de „Fuentes de Andalucia”. Spaniolii au redenumit un oraș pentru o săptămână
Full Article 2 minutes read

„Ucraina” în loc de „Fuentes de Andalucia”. Spaniolii au redenumit un oraș pentru o săptămână

Orașul spaniol Fuentes de Andalucia, din provincia Sevilla, a fost redenumit Ucraina timp de o săptămână, au anunțat autoritățile orașului andaluz cu 7.000 de locuitori, informează Libertatea.ro cu referire la presa spaniolă. Potrivit primarului municipalității, Francisco Martinez, redenumirea temporară a orașului este „un mic gest, o acțiune de solidaritate în fața situației în care se află ucrainenii din cauza invaziei ruse”.

Au fost schimbate și denumirile unor străzi și piețe, rebotezate Kiev, Mariupol, Harkov, Herson și Odesa, în cinstea orașelor-martir din Ucraina.

„Această inițiativă este o continuare a ideii de a manifesta solidaritate cu alte locuri din lume care suferă de pe urma războaielor. Avem străzi care se vor numi Etiopia, Siria, Yemen, Palestina sau Afganistan”, a explicat Martinez.

În plus, printr-o decizie a Consiliului Local, sunt puse la dispoziție 100 de locuri de cazare pentru refugiații ucraineni care ajung în oraș.

Amintim că astăzi este a 50-a zi de război în Ucraina. Pe 24 februarie, în jurul orei 5:00, Vladimir Putin a anunțat începerea operațiunii militare în Ucraina. La rândul său, liderul de la Kiev Vladimir Zelenski a declarat stare de război în Ucraina.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: