Un bărbat din Strășeni, condamnat la 15 ani de închisoare pentru tentativa de omor a fostei concubine și a fiului lor
Full Article 2 minutes read

Un bărbat din Strășeni, condamnat la 15 ani de închisoare pentru tentativa de omor a fostei concubine și a fiului lor

Un bărbat, în vârstă de 47 ani, din raionul Strășeni, a fost condamnat la închisoare pe un termen de 15 ani, cu executare pedepsei într-un penitenciar de tip închis. Acesta este condamnat pentru comiterea infracțiunii de tentativă de omor, săvârșită cu bună știință asupra membrilor familiei. O decizie în acest sens a fost luată de Judecătoriei Strășeni, sediul Central, pe 24 iunie.  

Potrivit Procuraturii Generale (PG), bărbatul este acuzat că, în noapte de 30 octombrie 2021, din motive de gelozie, s-a deplasat la domiciliul fostei sale concubine, situat într-o localitate din raionul Strășeni, unde a stropit-o pe aceasta și pe fiul lor comun cu benzină și a încercat să le dea foc, însă nu a reușit, deoarece chibriturile nu se aprindeau.

După care, inculpatul văzând că nu îi reușește să îi dea foc, i-a aplicat fostei sale concubine mai multe lovituri cu pumnul în regiunea cutiei toracice și cu un cuțit i-a cauzat acesteia multiple tăieturi în regiunea capului și a membrelor superioare, iar fiului lor i-a cauzat tăieturi în regiunea capului și a mâinii stângi, însă acesta nu și-a putut duce până la capăt intenția, din motiv că a intervenit o altă persoană, care a contracarat acțiunile infracționale menționate.

Pe parcursul examinării procesului penal, inculpatul s-a aflat în starea de arest preventiv, pledând ca fiind nevinovat.

Subsecvent, la pronunțarea sentinței, instanța de judecată a dispus încasare din contul inculpatului în beneficiul părții vătămate a prejudiciului material cauzat în sumă de 2525 lei și a sumei de 200 mii lei, cu titlu de prejudiciu moral cauzat prin săvârșirea infracțiunii.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel în termen de 15 zile la Curtea de Apel Chișinău.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: