Un bărbat de 37 de ani din Moldova și-a abuzat sexual fiica vitregă de 11 ani. Ce pedeapsă i-a stabilit instanța de judecată?
Full Article 2 minutes read

Un bărbat de 37 de ani din Moldova și-a abuzat sexual fiica vitregă de 11 ani. Ce pedeapsă i-a stabilit instanța de judecată?

Un bărbat în vârstă de 37 de ani a fost condamnat la 13 ani de închisoare, după ce și-ar fi abuzat sexual fiica vitregă, care era minoră. Sentința a fost pronunțată pe data de 6 noiembrie, anunță Procuratura Generală pe 9 noiembrie. Bărbatul urmează să își ispășească pedeapsa în penitenciar de tip închis. Instanța a mai dispus menținerea măsurii preventive – arestarea preventivă în privința inculpatului până la intrarea sentinței de condamnare în vigoare.

Potrivit PG, bărbatul a fost găsit vinovat de comiterea infracțiunilor de hărțuire sexuală și acțiuni cu caracter sexual neconsimțite, săvârșite cu bună-știință în privința unei persoane care nu a atins vârsta de 14 ani.

Mai exact, potrivit învinuirii înaintate de către acuzatorii de stat, inculpatul, în vara anului 2018, fiind sub influența alcoolului, la domiciliu său aflat într-un sat din centrul țării, urmărind scopul satisfacerii poftei sexuale, cunoscând cu certitudine că fiica sa vitregă avea vârsta de 11 ani, ar fi purtat cu minora discuții cu caracter obscen și a săvârșit în privința acesteia alte acțiuni cu caracter sexual neconsimțite.

Acțiunile acestuia s-au repetat pe parcursul anilor 2018-2021.

În anul 2021, bărbatul i-ar fi propus fetei să întrețină un raport sexual, creând astfel o atmosferă degradantă și umilitoare, provocându-i minorei puternice suferințe psihice, fapte încadrate juridic drept hărțuire sexuală.

Inculpatul nu și-a recunoscut vinovăția în comiterea infracțiunii imputate.

Sentința este cu drept de contestare cu apel în termen de 15 zile.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: