Un cărucior în care se afla un bebeluș a alunecat într-un lac din capitală. Salvatorii au reușit să îl scoată din apă și să îl resusciteze
Full Article 2 minutes read

Un cărucior în care se afla un bebeluș a alunecat într-un lac din capitală. Salvatorii au reușit să îl scoată din apă și să îl resusciteze

Un copil de 11 luni a fost salvat de la înec, după ce a căzut în apă. Cazul a avut loc pe 19 iulie pe teritoriul parcului „Boris Glavan”, sectorul Râșcani al capitalei, informează Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU).  

Potrivit sursei citate, copilul a rămas sub supravegherea fraților și surorii sale de 11 ani, în timp ce mama lor s-a retras pe scurt timp în camera de baie. La un moment dat, copiii mai mari și-au sustras atenția de la cărucior, iar acesta a alunecat spre apa bazinului acvatic. Căruciorul s-a inversat și a căzut în apă la o distanță de 4 metri de la mal.

Incidentul a fost observat de salvamari, care imediat au intervenit și în mai puțin de 20 de secunde au extras copilul la suprafață în stare inconștientă. Aceștia au efectuat manevrele de resuscitare, iar apoi bebelușul a fost predat în stare conștientă echipei de medici și transportat la spital pentru îngrijiri medicale de rigoare.

Circumstanțele cazului urmează a fi stabilite de organele responsabile.

În acest context, IGSU îndeamnă maturii să-și monitorizeze strict copiii, în deosebi cei de vârstă preșcolară și să nu-i lase de unii singuri sau în supravegherea altor minori.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: