Undă verde pentru Brexit. Partidul lui Boris Johnson câștigă alegerile din Marea Britanie
Full Article 2 minutes read

Undă verde pentru Brexit. Partidul lui Boris Johnson câștigă alegerile din Marea Britanie

Partidul Conservator din Marea Britanie, condus de premierul Boris Johnson, a câștigat majoritatea voturilor în urma alegerilor parlamentare care s-au desfășurat joi, 12 decembrie. Într-o primă declarație după anunțul primelor rezultate, prim-ministrul britanic a spus că rezultatul scrutinului îi va oferi mandatul necesar pentru ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, luna viitoare, scrie BBC, astăzi, 13 decembrie. 

„Mulțumesc tuturor din această mare țară care au votat, au fost voluntari, care au candidat. Trăim în cea mai mare măreață democrație din lume”, a reacționat Boris Johnson, pe Facebook.

Thank you to everyone across our great country who voted, who volunteered, who stood as candidates. We live in the greatest democracy in the world.

Geplaatst door Boris Johnson op Donderdag 12 december 2019

De cealaltă parte, Jeremy Corbyn, liderul Partidului Laburist, a declarat că rezultatul este o mare dezamăgire pentru el.

Potrivit rezultatelor preliminare, Partidul Conservator a obținut 364 de mandate, partidul Laburist – 203, Partidul Național Scoțian – 48, Liberal-Democrat – 12, Plaid Cymru – 4, Verzii – 1 și Partidul Brexit – 0.

Asta înseamnă că Partidul Conservator britanic va avea cea mai mare majoritate parlamentară de la victoria în scrutinul legislativ înregistrat în 1987, pe când era condus de Margaret Thatcher.

La rândul său, Partidul Laburist, a înregistrat cel mai slab rezultat din 1935.

Circa 46 de milioane de britanici cu vârsta de peste 18 ani au avut dreptul să voteze la alegerile parlamentare din Marea Britanie, în cele 650 de circumscripții ce adună 40.000 de secții de votare din toată Anglia, Scoția, Țara Galilor și Irlanda de Nord.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: