Unele spitale din Belgorod, Rusia, au început să primească DOAR soldați răniți
Full Article 2 minutes read

Unele spitale din Belgorod, Rusia, au început să primească DOAR soldați răniți

Unele spitale din Belgorod, Rusia, nu mai primesc bolnavi din rândul populației civile. Instituțiile medicale rămân deschise doar pentru militarii care au fost răniți în timpul atacului asupra Ucrainei, informează Novaya Gazeta.

Astfel, spitalul Nr. 2 – care este considerat printre cele mai bune din oraș și regiune, cu o reparație modernă, amplasat pe „dealul Harkov” (așa numesc localnicii zona modernă a orașului) – lucrează în prezent doar cu militarii răniți.

Corespondentul „Novaya Gazeta” relatează că în secția primiri a văzut mulți soldați cu răni ușoare și a auzit cum lucrătorii medicali au fost chemați la o ședință „pentru analizarea subiectelor de pe agenda militară”.

De asemenea, jurnaliștii scriu că au aflat de la angajații centrului medical „Pokolenie” că, din cauza fluxului mare de răniți, pentru tratamentul militarilor ruși, sunt chemați specialiști (în primul rând chirurgi) din clinicile private.

Potrivit portalului „Aghenstvo”, jurnaliștii au depistat dovezi care demonstrează că în regiunea Belgorod, au început a fi aduși soldați din prima linie încă la mijlocul lunii februarie. Pe rețelele de socializare au apărut mesaje de la femei care susțin că fii lor, înrolați în armata rusă, au fost trimiși la frontiera cu Ucraina. Mai mult, au fost trimiși chiar și cei care au fost înrolați abia în decembrie 2021.

În același timp, Ministerul rus al Apărării continuă să nege că în rândul armatei ruse sunt înregistrate pierderi de vieți omenești. Deocamdată nu a fost publicat un bilanț oficial al răniților și morților din timpul invaziei Ucrainei, fiind confirmate oficial doar trei decese. De cealaltă parte, Kievului anunță un bilanț de peste 5 300 de morți și răniți în rândul militarilor ruși.

Situația la zi cu privire la războiul din Ucraina în materialul care se actualizează în regim live: O săptămână de război în Ucraina. TEXT LIVE

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: