USM a obținut acreditarea internațională. Rector: Un pas semnificativ în recunoașterea excelențelor noastre
Full Article 2 minutes read

USM a obținut acreditarea internațională. Rector: Un pas semnificativ în recunoașterea excelențelor noastre

Universitatea de Stat din Moldova (USM) a fost acreditată internațional. Anunțul a fost făcut de rectorul universității Igor Șarov. 

„Ca urmare a procesului de acreditare externă a Comisiei Agenției Române de Asigurare a Calității în Învățământul Superior (ARACIS) în cadrul proiectului QFORTE, Consiliul ARACIS a validat calificativul ACREDITARE pentru Universitatea de Stat din Moldova. În perioada 29-31 mai membrii comisiei ARACIS au inițiat procesul de evaluare externă a Universității de Stat din Moldova, pe segmentul calității, managementului instituțional, condițiilor de desfășurare a procesului didactic cât și de administrare”, au comunicat reprezentanții USM, într-o declarație.

Rectorul universității Igor Șarov a menționat că „USM a obținut acreditarea internațională, ceea ce reprezintă un pas semnificativ în dezvoltarea și recunoașterea excelențelor noastre academice și a standardelor înalte de calitate pe care le oferim”.

„Această realizare nu ar fi fost posibilă fără sprijinul și eforturile continue ale întregii noastre comunități academice”, a adăugat Șarov.

UPDATE: Și Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice (AMTAP) a obținut acreditarea internațională, din partea ARACIS.

***

Amintim că anterior și Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemițanu” din Republica Moldova a obţinut statutul de instituţie acreditată internaţional. În 2019, universitatea a fost acreditată de către Federația Mondială de Educație Medicală (World Federation for Medical Education – WFME).


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: