La USM se deschide Facultatea de Teologie: studenții vor învăţa de la profesori din Iaşi şi Bucureşti
Full Article 1 minutes read

La USM se deschide Facultatea de Teologie: studenții vor învăţa de la profesori din Iaşi şi Bucureşti

Din 1 octombrie 2023, la Universitatea de Stat din Moldova (USM) îşi va deschide porțile Facultatea de Teologie, înfiinţată ca o extensie a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, scrie tvrmoldova.md. Potrivit sursei, perioada de admitere pentru studiile de licenţă şi masterat se apropie de final. 

Din această toamnă, la Chişinău, se redeschide Facultatea de Teologie, unde se va studia „Teologie Ortodoxă Pastorală”.

Studenții vor învăţa de la profesorii Facultăţilor de Teologie din Iaşi şi Bucureşti.

Potrivit sursei, „redeschiderea facultății a fost un vis al regretatului istoric Gheorghe Palade, care şi-a dedicat o parte din viaţa promovând spiritul naţional românesc în aulele universitare”.

Rectorul USM Igor Șarov a spus că au fost pregătite sălile de studii, dar și locurile în cămin pentru studenţi.

Gheorghe Palade a fost doctor în ştiinţe istorice, conferenţiar universitar la Catedra Istoria Românilor şi Antropologie şi unul dintre cei mai importanți specialiști în istoria interbelică a României.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: