Irina Vlah și rectorul USM s-au înțeles să deschidă un centru de studiere a limbii române la Comrat
Full Article 40 second read

Irina Vlah și rectorul USM s-au înțeles să deschidă un centru de studiere a limbii române la Comrat

Bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah, a avut o întrevedere cu rectorul Universității de Stat din Moldova (USM), Igor Șarov. Cei doi oficiali au discutat despre perspectivele deschiderii unui centru pentru studierea limbii române la Comrat. 

Astfel, s-a convenit că va fi introdus un program multilingv în 27 de școli și grădinițe din regiune, întrucât nu doar elevii ci și profesorii sunt cointeresați să învețe limba română, scrie Găgăuzinfo.

„La început, centrul va contribui la îmbunătățirea cunoștințelor de limba română pentru profesorii din grădinițele și școlile autonome, iar pe viitor – pentru toată lumea”, a spus Irina Vlah.

Administrația Liceului teoretic „Dmitrii Mavrodi” din Comrat este este pregătită să ofere spațiul necesar pentru deschiderea acestui centru.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la existența jurnalismului de calitate susținându-ne pe Patreon! În acest fel, puteți fi parte a schimbării în bine a Moldovei. Datorită sprijinului vostru, vom putea implementa și mai multe proiecte noi și importante. Vă punem la dispoziție 6 modalități de a ne sprijini. În schimb, vă oferim content exclusiv și cadouri plăcute. Accesați linkul pentru a deveni patronul nostru. Nu este deloc greu, în schimb este atât de plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: