Variola maimuței face primele victime în Europa. Spania anunță două victime, în 48 de ore
Full Article 2 minutes read

Variola maimuței face primele victime în Europa. Spania anunță două victime, în 48 de ore

Două persoane au decedat în Spania din cauza variolei maimuței. Cazurile, care au fost înregistrate pe 29 și 30 iulie, sunt primele decese din cauza unei boli periculoase în Europa, transmite Radio Liberty. Între timp, la New York a fost declarată stare de urgență din cauza numărului mare de infecții, scrie NM.

Spania este a doua țară din lume, după Statele Unite, cu cel mai mare număr de cazuri de variola maimuței. Autoritățile spaniole au confirmat 4.298 de cazuri, dintre care 120 persoane au fost spitalizate din cauza unor complicații.

Între timp, la New York, pe 29 iulie, a fost introdusă starea de urgență din cauza răspândirii bolii, după ce SUA a înregistrat 4.907 cazuri. Guvernatorul statului, Kathleen Hokul, a declarat că mai mult de unul din patru cazuri de variolă a maimuței din Statele Unite se află în orașul New York.

OMS a declarat o urgență globală de sănătate publică în urmă cu o săptămână din cauza răspândirii variolei maimuței. Boala a fost găsită în 75 de țări. Anterior, pe lângă cinci decese în Africa, un deces din cauza acestei boli infecțioase a fost înregistrat în Brazilia.

În Republica Moldova, deocamdată, nu au fost înregistrate infecții cu noul tip de variolă, dar unitățile medicale au declarat că se pregătesc deja să detecteze virusul și să trateze pacienții, în caz de necesitate.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: