Papa Francisc refuză o întâlnire cu Mike Pompeo. De vină ar fi campania electorală din SUA și relațiile cu China
Full Article 1 minutes read

Papa Francisc refuză o întâlnire cu Mike Pompeo. De vină ar fi campania electorală din SUA și relațiile cu China

Papa Francisc a refuzat să se întâlnească cu secretarul de stat american Mike Pompeo. Despre acest lucru a anunțat secretarul Vaticanului, responsabil pentru relații cu alte state, Paul Richard Gallagher, scrie RBC

Potrivit lui Gallagher, administrația președintelui Donald Trump ar încerca să îl atragă pe suveranul pontif în campania electorală din SUA, în special în disputele ce țin de libertatea religioasă. Reacția vine după ce Mike Pompeo, aflat într-o vizită oficială în Italia, a acuzat China de persecuții religioase.

Totodată, la începutul lui septembrie, într-un articol, Mike Pompeo a criticat atitudinea Vaticanului faţă de China, spunând că Biserica Catolică îşi pune în pericol „autoritatea morală” prin decizia de a reînnoi un acord din 2018 cu Beijingul care priveşte numirea episcopilor catolici. În cadrul conferinţei de miercuri, Pompeo şi-a reluat voalat criticile. „Nicăieri în lume nu este libertatea religioasă mai ameninţată decât în China”, a spus acesta.

„Este unul dintre motivele pentru care papa Francisc nu se va întâlni cu secretarul de stat al SUA Mike Pompeo”, a precizat secretarul Vaticanului.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: