Liderul chinez Xi Jinping, prima vizită în SUA din ultimii 6 ani. Joe Biden, după întrevederea de 4 ore: „Este un dictator”
Full Article 2 minutes read

Liderul chinez Xi Jinping, prima vizită în SUA din ultimii 6 ani. Joe Biden, după întrevederea de 4 ore: „Este un dictator”

Președintele american, Joe Biden, l-a numit, din nou, pe liderul chinez, Xi Jinping, „dictator”. S-a întâmplat după întrevederea de peste patru ore, pe care au avut-o cei doi lideri de state, în Statele Unite ale Americii (SUA), scrie Ukrainskaia Pravda.

Întrebat de un jurnalist dacă va continua să-l numească pe Xi Jinping „dictator”, așa cum a făcut-o în trecut, Biden a răspuns: „Ei bine, uite, el este un dictator. Este un dictator în sensul că este un om care conduce o țară comunistă”.

Amintim Biden l-a numit în iunie pe liderul chinez Xi Jinping „dictator”, când a vorbit despre reacția sa la doborârea unui balon de recunoaștere chinez.

Precizăm că președintele chinez Xi Jinping şi-a început, marți, 14 noiembrie, prima vizită în Statele Unite după șase ani, după ce președintele Joe Biden a declarat că urmărește să restabilească o comunicare normală cu Beijingul.

Recent, Xi Jinping a mers în vizită în Federația Rusă, unde a avut o întrevedere cu liderul de la Moscova, Vladimir Putin. Cei doi lideri de state au lăsat atunci să se înțeleagă că alianța dintre China și Rusia devine tot mai puternică.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: