Vehicule militare, pe străzile din Bălți. Precizările Ministerului Apărării pentru locuitorii municipiului
Full Article 1 minutes read

Vehicule militare, pe străzile din Bălți. Precizările Ministerului Apărării pentru locuitorii municipiului

Pe străzile municipiului Bălți, în perioada 16-17 februarie, vor putea fi văzute vehicule militare. Ministerul Apărării îndeamnă locuitorii municipiului să se abțină de la distribuirea imaginilor cu tehnica militară în spațiul online pentru a nu genera dezinformări. Instituția spune că acțiunea face parte din Planul de instruire al Armatei Naţionale pentru anul 2023. 

În următoarele două zile, militarii din Brigada de Infanterie Motorizată „Moldova” vor desfășura exerciții practice la Centrul de instruire din municipiul Bălți.

Astfel, grupele de geniști din cadrul unității vor fi antrenate în acțiuni de cercetare a terenului, identificare a obiectelor neexplodate depistate în sol, precum și misiuni de distrugere planificată a munițiilor.

Ministerul Apărării menționează că antrenamentele se desfășoară în conformitate cu Planul de instruire al Armatei Naţionale pentru anul 2023.

„Informăm localnicii că, în perioada respectivă, vehiculele militare implicate în aceste instruiri se vor deplasa pe străzile municipiului Bălți. Îndemnăm cetățenii să se abțină de la distribuirea imaginilor cu tehnica militară în spațiul online, pentru a nu genera dezinformări”, se arată în declarația Ministerului.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: