VIDEO „Altfel cum o să facem regulă?” Dodon a îndemnat politicienii să acționeze presa în judecată pentru dezinformare
Full Article 2 minutes read

VIDEO „Altfel cum o să facem regulă?” Dodon a îndemnat politicienii să acționeze presa în judecată pentru dezinformare

În ultimul an și jumătate, președintele Igor Dodon a acționat în judecată de zeci de ori presa din Republica Moldova, care ar fi publicat informații false despre el și familia acestuia. În cadrul platformei „Președintele răspunde” din 15 mai, Igor Dodon a îndemnat politicienii să îi urmeze exemplul și să dea în judecată presa care răspândește informații neveridice.

„Spuneți mulțumesc că vă fac publicitate și nu cer cotă din vânzări”, a răspuns șeful statului la întrebarea jurnaliștilor de la Ziarul de Gardă, care au vrut să afle care anume informații pe care le-au publicat despre vacanța președintelui sunt false. Imediat după aceea, Igor Dodon a precizat că a glumit.

Igor Dodon a ținut să sublinieze că el respectă toți jurnaliștii, dar atunci când aceștia publică informații false despre familia sa, va apela la organele de drept pentru a-i trage la răspundere.

„O să verific într-o zi și o să vă dau toate adresările în judecată față de toți cei care au repartizat falsuri. Sunt zeci de adresări în judecată doar în ultimul an și jumătate. Și sunt deja zeci sau 5-7 decizii finale ale instanțelor de judecată care îmi dau dreptate mie, că au fost informații eronate. Dar cum altfel cu voi să lucrăm? Dacă voi publicați tot felul de prostii despre mine, despre familia mea? Încurajez toți politicienii care văd că presa promovează fake news să se adreseze în instanțele de judecată. Altfel cum o să facem regulă?”, a argumentat Igor Dodon.

Șeful statului a precizat că se referă și la oponenții săi politici care răspândesc informații neveridice.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: