Ceban amenință cu judecata presa și contracandidații, dacă îl vor defăima: „Cei care se cred nepedepsiți astăzi, vor trebui să răspundă”
Full Article 2 minutes read

Ceban amenință cu judecata presa și contracandidații, dacă îl vor defăima: „Cei care se cred nepedepsiți astăzi, vor trebui să răspundă”

Primarul suspendat al municipiului Chișinău Ion Ceban, tot el candidat al partidului „Mișcarea Alternativa Națională” (MAN), pe care l-a fondat, susține că va acționa în judecată presa și contracandidații săi, care îl vor defăima în actuala campanie electorală. Ceban a avertizat, pe 17 octombrie, că monitorizează zilnic spațiul mediatic din țară și că este gata să meargă în instanță pentru orice „denigrare”, pentru a-și face dreptate. 

„Urmărim în campania electorală o avalanșă de tot felul de experți care aduc acuzații grave în adresa mea, dar și a colegilor noștri, și vreau să anunț că pentru fiecare denigrare îi vom acționa în judecată. Campaniile vin și pleacă, dar cei care se cred nepedepsiți astăzi, vor trebui să răspundă după toate declarațiile lor absolut nefondate”, a declarat Ion Ceban.

Candidatul MAN la funcția de primar general al municipiului Chișinău a făcut apel, în acest context, atât la participanți în campania electorală, cât și la mass-media, să reflecte și să desfășoare campania „corect” și „democratic”.

„Avem deja și posturi de televiziune amendate pentru diferite acțiuni care nu corespund cerințelor unei campanii electorale. (…) Reiterez, vă atenționăm, facem monitorizarea zilnică la aceea ce se face în spațiul mediatic și vom acționa în instanța de judecată cu solicitarea despăgubirilor pe lângă dezmințirile nemijlocite”, a conchis Ceban.

Precizăm că Republica Moldova va organiza alegeri locale generale pe 5 noiembrie 2023. În cadrul scrutinului, vor fi aleși 898 de primari și 11 058 de consilieri locali, dintre care 9 972 sătești (comunali), orășenești și 1 086 raionali/municipali.

Potrivit informației publicate de Comisia Electorală Centrală, pentru funcția de primar al Chișinăului s-au înscris în cursa electorală 27 de pretendenți, printre care și Ion Ceban.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: