(VIDEO) Bustul poetului rus Pușkin, demontat de pe fațada unui teatru din Cernăuți
Full Article 50 second read

(VIDEO) Bustul poetului rus Pușkin, demontat de pe fațada unui teatru din Cernăuți

Un bust din ipsos al poetului rus, Alexandr Pușkin, a fost demontat de pe fațada clădirii teatrului regional de muzică și dramă, numit Olga Kobîleanska. Consiliul Regional Cernăuți a oferit permisiunea după câteva luni de la solicitare, scrie tsn.

„Întrucât clădirea este un monument de arhitectură de importanță națională, ar fi trebuit să fie dat de Ministerul Culturii și Politicii Informaționale al Ucrainei”, a explicat consiliul regional.

Pentru dezmembrare s-a chemat un stivuitor. Bustul lui Pușkin va fi păstrat ca artefact în depozitul teatrului, lângă bustul lui Stalin.

În curând va avea loc o adunare la Cernăuți, în cadrul căruia locuitorii vor putea stabili al cui bust să instaleze pe fațada teatrului. Printre opțiuni se numără Iurii Fedkovici, Lesia Ukrainka și alți ucraineni celebri. Chestionarul va fi publicat pe pagina de Facebook a teatrului.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: