(VIDEO) Bustul poetului rus Pușkin, demontat de pe fațada unui teatru din Cernăuți
Full Article 50 second read

(VIDEO) Bustul poetului rus Pușkin, demontat de pe fațada unui teatru din Cernăuți

Un bust din ipsos al poetului rus, Alexandr Pușkin, a fost demontat de pe fațada clădirii teatrului regional de muzică și dramă, numit Olga Kobîleanska. Consiliul Regional Cernăuți a oferit permisiunea după câteva luni de la solicitare, scrie tsn.

„Întrucât clădirea este un monument de arhitectură de importanță națională, ar fi trebuit să fie dat de Ministerul Culturii și Politicii Informaționale al Ucrainei”, a explicat consiliul regional.

Pentru dezmembrare s-a chemat un stivuitor. Bustul lui Pușkin va fi păstrat ca artefact în depozitul teatrului, lângă bustul lui Stalin.

În curând va avea loc o adunare la Cernăuți, în cadrul căruia locuitorii vor putea stabili al cui bust să instaleze pe fațada teatrului. Printre opțiuni se numără Iurii Fedkovici, Lesia Ukrainka și alți ucraineni celebri. Chestionarul va fi publicat pe pagina de Facebook a teatrului.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la existența jurnalismului de calitate susținându-ne pe Patreon! În acest fel, puteți fi parte a schimbării în bine a Moldovei. Datorită sprijinului vostru, vom putea implementa și mai multe proiecte noi și importante. Vă punem la dispoziție 6 modalități de a ne sprijini. În schimb, vă oferim content exclusiv și cadouri plăcute. Accesați linkul pentru a deveni patronul nostru. Nu este deloc greu, în schimb este atât de plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: