VIDEO Ceadîr-Lunga: străzi transformate în râuri după ploaia abundentă. Câte locuințe au fost inundate
Full Article 1 minutes read

VIDEO Ceadîr-Lunga: străzi transformate în râuri după ploaia abundentă. Câte locuințe au fost inundate

Ploile abundente, din ajun, din Ceadîr-Lunga au lăsat mai multe apartamente inundate, iar sistemul de canalizare din unele sectoare – înfundat. Precizările au fost făcute în dimineața zilei de 26 iunie de primarul orașului Ceadîr-Lunga Anatolii Topal. Cel din urmă a îndemnat locuitorii să rămână calmi și a asigurat că serviciile specializate elimină consecințele. 

„În oraș a venit necazul – averse de ploi abundente. E greu să te contrazici cu natura. Solicit tuturor locuitorilor orașului să rămână calmi și să aibă răbdare”, a spus edilul.

El a adăugat că în dimineața zilei de 26 iunie, comisia Primăriei va efectua un tur al zonelor afectate pentru a înregistra pagubele.

În același timp, primarul a menționat că potrivit informațiilor preliminare, 8 apartamente au fost inundate, iar zeci de kilometri de drum au fost spălați de debitele puternice de ploaie. În plus, sub apă au rămas pivnițe și grădini, iar sistemul de canalizare este înfundat cu moloz și nămol în mai multe sectoare ale orașului.

Edilul a mai precizat că serviciile specializate fac tot posibilul pentru a elimina consecințele din teren.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: