(VIDEO) Corespondentul de război Vladlen Tatarskii, susținător aprig al războiului din Ucraina, a fost ucis într-un atentat
Full Article 3 minutes read

(VIDEO) Corespondentul de război Vladlen Tatarskii, susținător aprig al războiului din Ucraina, a fost ucis într-un atentat

După opt luni de la explozia din suburbia Moscovei, în care a murit Daria Dughina, în centrul orașului Sankt Petersburg s-a produs o deflagrație în care a fost ucis corespondentul de război Vladlen Tatarskii, informează Agenstvo. Principala suspectă este Daria Trepova, o tânără de 25 de ani. Aceasta este bănuită că a adus un bust care conținerea explozibil în cafeneaua în care Tatarskii a organizat une eveniment. Kievul a reacționat la atentat, negând orice implicare.

Explozia s-a produs la ora 18:13 în cafeneaua Street Food Bar №1 din piața Universității, amplasată la doar doi kilometri de Ermitaj. În acel moment, în local se desfășura seara de creație „Există o astfel de profesie – corespondent de război”, organizată de Vladlen Tatarskii.

În urma deflagrației, bărbatul a murit. Alte circa 30 de persoane au fost rănite. Din primele informații, a explodat o statuie de mici dimensiuni, pe care a adus-o o tânără. Imaginile în care se vede cum aceasta a intrat în cafenea au fost publicate pe internet. De asemenea, au apărut imagini în care corespondentul scoate din cutie „cadoul”.

Numele adevărat al bloggerului Vladlen Tatarskii este Maxim Fomin. Acesta este originar din regiunea Donețk a Ucrainei și avea 40 de ani. A fost condamnat la închisoare pentru jaf armat și a fost eliberat după ce penitenciarul în care se afla a fost ținta acțiunilor armate. În 2014 s-a alăturat trupelor ruse. Din anul 2020 locuia la Moscova, iar după invazia Ucrainei s-a întors în regiunea Donbas în calitate de corespondent de război. În prezent deținea un canal de Telegram pro-război foarte popular, cu peste 500 de mii de abonați.

Acesta a devenit cunoscut după un video pe care l-a înregistrat de la Kremlin în timpul ceremoniei de anexare de către Rusia a teritoriilor anexate „DNR”, „LNR”, Herson și Zaporojie. Acesta exclamă: „Îi vom ucide pe toți, vom jefui pe cine trebuie. Totul va fi așa cum ne place”. 

(VIDEO) Corespondentul de război Vladlen Tatarskii, susținător aprig al războiului din Ucraina, a fost ucis într-un atentat

Stat media

Mihail Podoleak, consilierul șefului aparatului administrației prezidențiale de la Kiev, a comentat explozia din Sankt Petersburg. „Păianjenii se mănâncă între ei în borcan. Întrebare: când terorismul intern va deveni un instrument de luptă politică?”, a scris Podoleak. Acesta a negat orice implicare a Ucrainei în atentat.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: