Tiraspolul a publicat numele a șase persoane, care ar fi planificat „atentatul” asupra lui Krasnoselski
Full Article 2 minutes read

Tiraspolul a publicat numele a șase persoane, care ar fi planificat „atentatul” asupra lui Krasnoselski

Presupusul atentat terorist din regiunea transnistreană ar fi fost pus la cale de către șase persoane, anunță autoritățile nerecunoscute de la Tiraspol. Numele acestora a fost făcut public în după-amiaza de 9 martie.

Bănuiții vor fi acuzați de „spionaj”, „trădare de patrie”, „pregătirea actelor teroriste”, „pregătirea asasinării a două sau mai multe persoane de către un grup organizat”, deținere ilegală de materiale explozive sau dispozitive explozive”.

Bănuiții sunt:

Veaceslav Chisnicean (reținut) – acuzat că a urmărit funcționarii, a creat dispozitivul exploziv, trebuia să îl activeze. Ar fi fost remunerat cu suma de $2500;

Igor Sicailo (reținut) – cetățean al Ucrainei, originar din Odesa. Ar fi ajuns în regiunea transnistreană în calitate de refugiat. Este acuzat că ar fi informator și ar fi ajutat la realizarea planului. I-ar fi transmis lui Chisniceanu „colete” de la șefi, ar fi construit dispozitivul pentru urmărire;

Iurii Bondar și Vladimir Grebeniuc – cetățeni ai Ucrainei. La fel ca și Sicailo, ar fi figurat în calitate de refugiați. Sunt cei care ar fi cumpărat respectivul „Land Rover”, pe care ar fi fost montat dispozitivul explozibil. Este acuzat că ar fi cel care a creat „gruparea teroristă”;

Alexandr și Maxim – reprezentanți ai Serviciului de Securitate al Ucrainei, cu care ar fi discutat prin intermediul rețelelor de socializare Chisicean și Sicailo. Aceștia ar fi cei care dădeau ordine, bani și tehnică pentru urmărire.

***

Amintim că Tiraspolul a anunțat pe 9 martie că asupra conducerii regiunii ar fi fost planificat un „atentat terorist”, care urmărea lichidarea liderului nerecunoscut Vadim Krasnoselski. Regiunea acuză Serviciul de Informații și Securitate a Ucrainei că ar fi planificat acțiunea. De cealaltă parte, Kievul a respins acuzațiile drept false și a menționat că acestea ar fi regizate de Kremlin.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: