VIDEO Imagini din timpul perchezițiilor acasă la fostul secretar de stat al MAI, Mariana Grama
Full Article 2 minutes read

VIDEO Imagini din timpul perchezițiilor acasă la fostul secretar de stat al MAI, Mariana Grama

Serviciul protecție internă și anticorupție (SPIA) al MAI a publicat imagini din timpul perchezițiilor inițiate în dimineața zilei de astăzi, 22 februarie, acasă la fostul secretar de stat al Ministerului de Interne, Mariana Grama. SPIA a descins cu percheziții în cadrul unei cauze penale de îmbogățire ilicită. În cadrul perchezițiilor, au fost depistate și ridicate acte, înscrisuri și alte obiecte ce au importanță pentru cauza penală. 

Anterior, pentru NM Mariana Cherpec, reprezentanta Procuraturii Generale, a declarat că procurorii anticorupție în comun cu ofițerii SPIA efectuează percheziții la domiciliul ex-secretarei de stat al MAI, vizată într-o cauză penală de îmbogățire ilicită.

Potrivit materialelor acumulate de către SPIA al MAI și controlului efectuat de către Autoritatea Națională de Integritate, a fost constatată o diferență substanțială între averea dobândită și veniturile obținute de fostul demnitar de stat, în sumă totală de peste un milion de lei.

În fapt, diferența a fost relevată pentru perioada de timp cuprinsă între a 2016 – 2021, când fostul demnitar a deținut mai multe funcții publice cu statut special în cadrul Ministerului Apărării, precum și funcția de secretar de stat al Ministerului Afacerilor Interne în perioada noiembrie 2019 – iunie 2021.

În mare parte, această diferență a fost stabilită urmare a unor modificări patrimoniale pentru anul 2020, când fostul demnitar a achiziționat două bunuri imobile, o casă aflată în proces de construcție amplasată în mun. Chișinău și o casă de locuit amplasată în or. Ialoveni.

În cadrul perchezițiilor, au fost depistate și ridicate acte, înscrisuri și alte obiecte ce au importanță pentru cauza penală.

Mariana Grama a fost numită în funcția de secretar de stat al MAI în noiembrie 2019. În august 2021, ea a fost demisă.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: