VIDEO Jurnaliștii, alungați de la întâlnirea Evgheniei Guțul cu conducerea Găgăuziei: „Fără camere!”
Full Article 1 minutes read

VIDEO Jurnaliștii, alungați de la întâlnirea Evgheniei Guțul cu conducerea Găgăuziei: „Fără camere!”

Bașcana Găgăuziei, Evghenia Guțul, a convocat în ședință reprezentanții Comitetului Executiv de la Comrat, ai Adunării Populare a Găgăuziei și ai Consiliului Bătrânilor Găgăuziei. Întâlnirea are loc pe 5 aprilie, la Comrat. Presa a fost rugată să părăsească adunarea, după discursurile Evgheniei Guțul și al președintelui APG, Dmitrii Constantinov.

Conducerea Găgăuziei a permis accesul presei în sala unde se desfășoară ședința, însă doar la început – cât au durat discursurile bașcanei Evghenia Guțul și al președintelui Adunării Populare a Găgăuziei, Dmitrii Constantinov. Ulterior, presa prezentă la eveniment a fost rugată să părăsească sala și să oprească orice înregistrare audio sau video. Cu toate acestea, jurnaliștii de la publicația „Nokta” au refuzat să dea curs solicitării de a părăsi sala de ședințe, iar cei prezenți le-au reproșat că ar fi corupți.

Deputatul local Ilia Uzun a încercat să smulgă telefonul din mâinile corespondentului. „Vedeți, oamenii deja vă dau afară”, a spus Uzun.

În cadrul întrevederii, reprezentanții conducerii autonomiei intenționează să discute despre situația social-politică actuală și relațiile cu Chișinăul.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: